Noutăţile Opel pentru 2012

Opel pregăteşte pentru anul 2012 noi îmbunătăţiri pentru aproape toate modelele produse de constructorul german. Vorbim despre motorizări noi şi funcţii premium pentru Opel Insignia, precum şi de tehnologii de reducere a consumului pentru Opel Corsa, Meriva şi Astra.

Noutăţile Opel pentru 2012 Noutăţile Opel pentru 2012

Opel Insignia va putea fi echipată cu noul motor pe benzină 1.4 turbo ecoFLEX. Împreună cu o transmisie manuală cu şase trepte de viteză, tehnologia Start/Stop, sistemul de servodirecţie, panourile aerodinamice de sub caroserie şi pneurile 225/50 R 17 cu rezistenţă redusă la rulare, propulsorul de 140 CP oferă un consum de carburant foarte competitiv în raport cu concurenţa (5,6 litri/100 km).

Mai mult decât atât, Opel Insignia va beneficia din 2012 de un propulsor de 2,0 litri, mai puternic cu 30 CP, iar cuplu va avea şi el un plus de 50 Nm, precum şi un consum de carburant mai mic.Motorul turbo de doi litri cu injecţie directă va fi disponibil cu tracţiunea integrală. Întreg ansamblul poate fi cuplat atât la cutia de viteze manuală cu şase trepte de viteză, cât şi la cea automată. Motorul dezvoltă o putere de 185 kW/250 CP şi un cuplu maxim de 400 Nm (anterior 350 Nm).

Datorită utilizării unor tehnologii precum sistemul Start/Stop şi pneurilor cu rezistenţă redusă la rulare, inginerii Opel au reuşit reducerea consumului de combustibil şi a emisiilor de CO2 la 8,4 l/100 km, respectiv 197 g/km (anterior: 8,9 l/100 km, 209 g CO2/km).

Opel Insignia va beneficia şi de noi sisteme infotainment, vorbim despre Navi 600 şi Navi 900 Europa care sunt cu mult superioare versiunilor anterioare bazate pe CD-uri sau DVD-uri. Sistemul Navi 900 Europa oferă de asemenea funcţia de recunoaştere vocală şi un jurnal de bord, acesta din urmă oferind posibilitatea de a separa călătoriile personale de cele de afaceri. O funcţie suplimentară de anunţare a punctelor de interes îl informează pe şofer cu privire la cele aflate în apropiere prin intermediul unui semnal sonor, prin afişarea unui text sau deschiderea unei ferestre pop-up. Începând cu varianta de echipare "Edition", este disponibil, de asemenea, un sistem audio Infinity de calitate superioară. Cele două sisteme vor fi disponibile şi pentru modelele Opel Astra şi Meriva.

Modelul Opel Insignia 2012 oferă, de asemenea, mai multe optimizări în materie de siguranţă. Noua cameră video frontală Opel, utilizată până în prezent pentru identificarea semnelor de circulaţie şi pentru mesajele de avertizare la părăsirea benzii de circulaţie, dispune acum şi de funcţia de indicare a distanţei până la autovehiculul din faţă, măsurând în mod constant această distanţă în secunde. Această funcţie este activată automat începând de la o viteză de 40 km/h şi îl ajută pe şofer să evite coliziunile din spate. Avertizarea de coliziune frontală afişează un semnal vizual pe panoul de instrumente şi emite un semnal sonor pentru a-l avertiza pe şofer cu privire la un impact iminent cu autovehiculul din faţă. Suplimentar, camera frontală disponibilă opţional împreună cu farurile AFL+ funcţionează ca sistem de asistenţă pentru faza lungă.

Reducerea suplimentară a consumului de carburant şi funcţii noi - acestea sunt doar două dintre caracteristicele modelelor Opel care vor fi lansate în 2012. Datorită ofertei extinse de sisteme de propulsie ecoFLEX pentru gama de autoturisme, numărul de modele echipate cu tehnologia ecoFLEX care permite reducerea consumului de carburant a crescut.

Noul Astra ecoFLEX care prin utilizarea tehnologiei ecoFLEX în combinaţie cu sistemul Start/Stop permite obţinerea de emisii poluante de numai 99 g de CO2/km şi un consum de numai 3,7 litri de motorină/100 km). Sistemul Start/Stop este disponibil acum şi pentru variantele Corsa echipate cu motor cu benzină. Modelele de 1,2 şi 1,4 litri se caracterizează printr-o economie de carburant de 0,4 litri/100 km şi un nivel al emisiilor de dioxid de carbon de numai 119 g/km. Şi Meriva 1.3 CDTI este mai economic datorită sistemului Start/Stop şi tehnologiei ecoFLEX. În regim combinat, consumul de carburant al modelului Opel Meriva 1.3 CDTI ecoFLEX este redus în medie cu 0,4 litri/100 km, iar nivelul de emisii este redus la numai 109 g de CO2/km, unele dintre cele mai scăzute valori din clasa sa.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.