Noutăţile Renault şi Dacia, pregătite pentru Salonul Auto de la Geneva 2019

Autor: Marius Vişan acum 2 ani Știri

Pentru ediţia de anul acesta a Salonului Auto de la Geneva, Renault va prezenta noul Clio. Acesta face parte din a cincea generaţie, şi numără până în prezent 15 milioane de unităţi vândute. De la prima sa apariţie în 1990, Clio a devenit cel mai bine vândut model al Groupe Renault la nivel mondial, ajungând la rangul de lider în segmentul B, în Europa, în anul 2013.

Conceput pe principiul dual al „Evolution & Revolution”, noul Clio răstoarnă codurile: designul exterior evoluează cu mai multă maturitate în timp ce designul interior a fost complet reproiectat. Cu mai multe linii sculptate şi un front mult mai asertiv, New Clio este mai dinamic şi mai modern. Înăuntru, revoluţia este flagrantă. Complet reproiectat, cabina este inspirată de segmentele superioare, atât în ​​ceea ce priveşte calitatea percepută, cât şi tehnologiile disponibile. 

Noul Clio va fi primul model al grupului care va oferi motorul hibrid E-Tech, bazat pe o tehnologie dezvoltată de Renault.Mai sofisticat şi mai dinamic din toate unghiurile, Noul Clio preia formele senzuale ale generaţiei anterioare.

Modelul îşi păstrează expresivitatea şi profilul elegant. În partea din faţă, capota încorporează o linie sculptată. Calandrul devine mai mare, iar bara de protecţie din faţă este mai  bine evidenţiată cu ajutorul unei grile care asigură răcirea optimă a motorului. In ceea ce priveşte dimensiunile laterale, Clio V este scurtat cu 14 milimetri (lungime 4048 mm, lăţime 1798 mm), însă asigură mai mult spaţiu în habitaclu. Caroseria este mai joasă cu până la 30 de milimetri (înălţime 1440 mm) pentru o performanţă aerodinamică şi sportivitate mai bune. Roţile de 17 inch (în funcţie de versiune) îmbunătăţesc dinamica vehiculului. Detaliile precum antena, proiectoarele cu LED-uri, portbagajul şi linia cromată în jurul suprafeţei laterale vitrate susţin modernizarea design-ului exterior şi, ca in cazul interiorului, îmbunătăţesc calitatea percepută.

Noul Renault Twingo

Noul Twingo se modernizează cu capătă un aspect mai rafinat, păstrând în acelaşi timp partea sa agilă. În exterior şi în interior, oferă noi opţiuni de personalizare. De asemenea, beneficiază de ultimele inovaţii legate de noul ecosistem Renault EASY CONNECT.

Dacia prezintă noua ediţie limitată Ultimate

Dacia va prezenta la Geneva o ediţie limitată care va purta numele de Techroad în unele tari (Franţa, Italia, Anglia şi ţările nordice), şi care va fi disponibilă pe modelele Duster, Logan şi gama Stepway (Sandero, Logan MCV, Lodgy şi Dokker) în culori noi: Fusion Red şi Highland Gray.

 Comentarii
Inchide