Noutăţile Volkswagen la Frankfurt: Golf Sportsvan, Golf R, e-Golf şi Polo R WRC

Autor: Iulian Dnistran 12 sept. 2013 Știri auto

Volkswagen Golf Sportsvan Concept a fost prezentat în premieră mondială la Salonul Auto Frankfurt 2013, alături de modele precum Golf R, Golf 6 R cabrio şi Polo R WRC.

Deşi poartă denumirea de concept, Volkswagen Golf Sportsvan e, de fapt, varianta de serie pentru succesorul lui Golf Plus. De altfel, interiorul prototipului arată ca un interior de serie, fără linii futuriste sau tehnologii imposibile pentru prezent.

Bazat pe platforma modulară MQB a grupului Volkswagen, Golf Sportsvan arată la fel ca toate celelalte modele Volkswagen din prezent. Singura diferenţă e înălţimea mai mare decât a unui Golf standard.

Potrivit oficialilor companiei germane, noul Golf Plus va fi mai lung decât un Golf hatchback şi mai scurt decât un Golf break.

În ceea ce priveşte oferta de motoare, succesorul lui Volkswagen Golf Plus va primi patru motoare pe benzină cu injecţie directă, care produc 85 CP, 110 CP, 125 CP şi 150 CP, în vreme ce oferta diesel include două propulsoare TDI de 110 CP, respectiv 150 CP.

Pe lângă conceptul care anunţă succesorul minimonovolumului Golf Plus, Volkswagen a venit la Frankfurt cu noul Golf R, precum şi cu e-Golf – varianta electrică a hatchbackului german.

În afară de câteva elemente de design discrete, Golf R şi e-Golf arată la fel ca un Golf standard. O fi bine, o fi rău? Nu ştiu.

Tot la Frankfurt au fost prezentate şi variantele R-Line pentru modele ca Tiguan, Passat şi Touareg.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide