Noutăţile Volkswagen la Frankfurt: Golf Sportsvan, Golf R, e-Golf şi Polo R WRC

Germanii de la Volkswagen au mers la Salonul Auto Frankfurt 2013 cu ce au avut ei mai bun. Mai exact, a fost prezentat conceptul Golf Sportsvan – care prefigurează următoarea generaţie a modelului Golf Plus, dar şi modele sportive precum noul Golf R, Golf 6 R Cabrio şi Polo R WRC.

Noutăţile Volkswagen la Frankfurt: Golf Sportsvan, Golf R, e-Golf şi Polo R WRC Noutăţile Volkswagen la Frankfurt: Golf Sportsvan, Golf R, e-Golf şi Polo R WRC

Volkswagen Golf Sportsvan Concept a fost prezentat în premieră mondială la Salonul Auto Frankfurt 2013, alături de modele precum Golf R, Golf 6 R cabrio şi Polo R WRC.

Deşi poartă denumirea de concept, Volkswagen Golf Sportsvan e, de fapt, varianta de serie pentru succesorul lui Golf Plus. De altfel, interiorul prototipului arată ca un interior de serie, fără linii futuriste sau tehnologii imposibile pentru prezent.

Bazat pe platforma modulară MQB a grupului Volkswagen, Golf Sportsvan arată la fel ca toate celelalte modele Volkswagen din prezent. Singura diferenţă e înălţimea mai mare decât a unui Golf standard.

Potrivit oficialilor companiei germane, noul Golf Plus va fi mai lung decât un Golf hatchback şi mai scurt decât un Golf break.

În ceea ce priveşte oferta de motoare, succesorul lui Volkswagen Golf Plus va primi patru motoare pe benzină cu injecţie directă, care produc 85 CP, 110 CP, 125 CP şi 150 CP, în vreme ce oferta diesel include două propulsoare TDI de 110 CP, respectiv 150 CP.

Pe lângă conceptul care anunţă succesorul minimonovolumului Golf Plus, Volkswagen a venit la Frankfurt cu noul Golf R, precum şi cu e-Golf – varianta electrică a hatchbackului german.

În afară de câteva elemente de design discrete, Golf R şi e-Golf arată la fel ca un Golf standard. O fi bine, o fi rău? Nu ştiu.

Tot la Frankfurt au fost prezentate şi variantele R-Line pentru modele ca Tiguan, Passat şi Touareg.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.