Novitec F430 TuNero

Novitec Rosso şi WALZ HARDCORE CYCLES se bucură de o clientelă aparte, demnă de o maşină şi o motocicletă exclusivistă. Printre cei interesaţi de cele două creaţii se numără Brad Pitt şi pilotul de F1 Kimi Raikkonen.

Novitec F430 TuNero Novitec F430 TuNero
Novitec F430 TuNero şi WALZ TuNero Bike aparţin unui proiect comun al celor două firme, Novitec Rosso şi WALZ HARDCORE CYCLES, ideea de bază fiind ce au în comun o motocicletă custom şi un Ferrari F430 modificat. Fiind o idee mai bizară, după gusturile unora, totul a început la un bar, ca o discuţie între persoanele responsabile de acest proiect, Marcus Walz şi Wolfgang Hagedorn.

TuNero este numele motocicletei, dar şi al maşinii, acesta fiind un prin punct comun. Un fapt interesant este că numele TuNero a pecetluit culoarea celor două. Negrul mat este una din culorile preferate pentru Walz Hardcore Cycles, în schimb, pentru cei de la Novitec Rosso, este prima maşină cu o altă culoare decât roşu.

Ambi constructori, având o exprienţă amplă în tuning, şi-au centralizat atenţia asupra propulsoarelor. Astfel, cei de la Novitec au ridicat puterea motorului V8 cu ajutorul a două turbocompresoare la 707 CP. În schimb, motocicleta este propulsată prin intermediul unui motor RevTech de 1,8 litri, care dezvoltă 120 CP, transmişi la sol cu ajutorul unei roţi Metzler de 18 ". În ceea ce priveşte Ferrari-ul F 430 TuNero, roţile de 19" pe faţă şi 20" pe spate sunt încălţate cu pneuri de înaltă performanţă, Pirelli P-Zero.

Pentru a crea un aspect deosebit al spatelui, cei de la Novitec au încorporat în spoiler cele două terminaţii ale sistemului de evacuare Novitec Race. În ceea ce priveşte interiorul maşinii, acesta a fost aproape în totalitate redesenat pentru a face loc unui roll cage din aluminiu. Materialul care acoperă interiorul lui F430, denumit "Superfino", acoperă şi şaua motocicletei.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.