Nu a durat mult: Primăria Comarnic vrea să taxeze şoferii din Bucureşti şi Ilfov. Estre posibil?

După ce Primăria Bucureştiului a anunţat proiectul de hotărâre pentru taxarea maşinilor din provincie pentru acces în centrul Bucureştiului, au apărut şi primele reacţii din ţară. Primarul oraşului Comarnic a anunţat că intenţionează să instituie o vinietă doar pentru şoferii din Bucureşti şi Ilfov.

Nu a durat mult: Primăria Comarnic vrea să taxeze şoferii din Bucureşti şi Ilfov. Estre posibil? Nu a durat mult: Primăria Comarnic vrea să taxeze şoferii din Bucureşti şi Ilfov. Estre posibil?

Primarul din Comarnic, Sorin Popa, a anunţat că va urma exemplul primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, şi va introduce o vignetă pentru maşinile din Bucureşti şi judeţul Ilfov care tranzitează localitatea, informează ph-online.ro. Cormarnic este cea mai afectată localitate de pe Valea Prahovei din cauza traficului de maşini din weekend, iar blocajele care se formează aici âi face le locuitori să respire doar gaze de eşapament.

Blocajul rutier şi coada uriaşă de maşini care staţionează pe teritoriul oraşului Comarnic la sfârşit de săptămână au ajuns, de ani de zile, o normalitate. Locuitorii din Comarnic se plâng, de foarte multă vreme, că nu mai pot respira din cauza poluării cauzate de autoturismele care tranzitează oraşul, cele mai multe fiind din Bucureşti şi Ilfov.

„Pe noi ne poluează la fel de mult ca şi în Bucureşti, pentru că stau maşinile cu orele pe raza oraşului Comarnic. Vom face şi noi o hotărâre de consiliu, că este uşor de făcut, prin care să impunem viniete pentru cei din Bucureşti şi Ilfov. Aşa aducem şi noi nişte bani la buget”, a declarat Sorin Popa, primarul oraşului Comarnic.

Anunţul primarului din Comarnic este reprezentativ pentru nivelul de frustrare la care au ajuns cei din provincie după ce primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat intenţia de a taxa accesul în Bucureşti pentru posesorii de maşini înmatriculate în alte judeţe ale ţării decât Ilfov sau Bucureşti.

Măsura „ochi pentru ochi” era previzibilă, chiar dacă primarul din Comarnic nu este ajutat foarte mult de geografia localităţii pe care o administrează. Mai exact, cea mai mare aglomeraţie se produce în Comarnic pe şoseaua principală, care este parte a DN1, nefiind în administrarea Primăriei. Cu alte cuvinte, orice taxă ar pune primăria pentru şoferii din Bucureşti şi Ilfov, ar fi în mare măsură ignorată.

Pe de altă parte, oraşe mai mari din zone turistice ale ţării nu au aceeaşi problemă ca a primarului din Comarnic. Îmi imaginez ce cor de bocitoare se va dezlănţui în momentul în care Constanţa ar lua o măsură similară, iar acesta ar fi doar un exemplu. Dar cutia Pandorei a fost deschisă, iar acum urmeazxă o veritabilă cursp a înarmărilor cu viniete. Ne întoarcem la celebrele „vămi” din Evul Mediu?

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.