Nu am avut Logan sportiv, au ruşii: Lada Granta Sport, cu motor de 120 CP

Autor: Oraan Mărculescu 01 feb. 2013 Știri auto

Cel mai puternic motor al precedentei generaţii Dacia Logan a fost benzinarul de 1,6 litri şi 105 CP, în timp ce noul Logan nu depăşeşte 90 CP. Cu alte cuvinte, deşi Loganul chiar a şi concurat în curse auto, oficialii consideră că imaginii low-cost a brandului nu i se potriveşte un Logan mai sportiv.

Deşi a doua generaţie Logan a fost deja lansată în Europa, prima generaţie continuă să trăiască la ruşi ca Renault Logan, dar şi ca… Lada Granta. Modelul Lada Granta este bazat pe platforma tehnică a precedentului Logan, dar are o caroserie schimbată ca look, precum şi în privinţa unor detalii (cum ar fi apariţia unui al treilea geam lateral) sau a designului general al interiorului.

Iar din luna februarie, Lada Granta va primi o nouă versiune mai potentă: Granta Sport. În primul rând, această versiune de top se diferenţiază de o Granta normală prin modificările estetice, vizibile mai ales la nivelul spoilerului frontal, dar şi în spate, unde evacuarea e mai bine pusă în evidenţă, iar pe capota portbagajului apare un mic eleron.

Granta Sport mai plusează cu jante mai mari, cu un design racing, puse în evidenţă atât de pragurile suplimentare, cât şi de garda la sol uşor coborâtă. În plus, pe spate tamburii de frână au fost înlocuiţi cu discuri de frână, un upgrade binevenit.

În interior, Granta Sport primeşte un volan îmbrăcat din piele, având cusătură vizibilă, iar maneta schimbătorului de viteze e şi ea personalizată. Scaunele din faţă sunt profilate mai sportiv şi inscripţionate cu logo-ul ”Granta Sport”, iar în consola centrală este încastrat un sistem de navigaţie cu ecran tactil, diferit de Media Nav de pe noul Logan.

Evident, cel mai important lucru se regăseşte sub capota lui Lada Granta Sport: motorul pe benzină de 1,6 litri, cu 4 supape pe cilindru, a fost dus până la 120 CP, în timp ce cutia de viteze cu 5 trepte are acum rapoartele mai scurte.

Prin urmare, demarajul 0-100 km/h se cifrează acum la 9,5 secunde, iar viteza maximă este de aproape 200 km/h. Preţurile noii versiuni Lada Granta Sport nu au fost comunicate încă, dar producătorul promite că va fi cea mai ieftină maşină din categoria sa de putere.

Voi ce credeţi:

VA APĂREA ŞI PE NOUA DACIA LOGAN UN MOTOR MAI PUTERNIC?

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide