Nu cred că ţi-ai dorit vreodată să vezi un Ferrari americanizat. Iată-l oricum [VIDEO]

Ai da un V12 european, cu pedigree, pe un V8 baban, made in America? Să-l lăsăm pe Joe Alessandrino să-şi spună povestea.

Nu cred că ţi-ai dorit vreodată să vezi un Ferrari americanizat. Iată-l oricum [VIDEO] Nu cred că ţi-ai dorit vreodată să vezi un Ferrari americanizat. Iată-l oricum [VIDEO]

Ferrari 250 GTE a fost, printre altele, primul Ferrari care a primit banchetă spate, GT-ul italian cu ampatament mărit fiind destinat familiilor elitiste. 

Altfel, motorul, transmisia şi restul dedesubturilor erau împărţite cu 250 GT Berlinetta, un racer renumit din familia Ferrari a acelor vremuri. Sub capotă găseai un V12 de 3,0 litri, supraalimentat cu trei carburatoare. 

Şi acum îl găseşti, în majoritatea cazurilor, sub capotele exemplarelor de vânzare. Sunt rare, deci sunt scumpe. Peste-500.000-euro scumpe.

În cazul lui Joe Alessandrino, motorul nu se găseşte sub capotă, pentru că maşina nu mai are capotă, din considerente de spaţiu. În locul V12-ului de 3,0 litri se găseşte acum un V8 de 4,9 litri, preluat de la un Chevy Camaro Z/28 de primă generaţie. 

Nu ştium cu cât i-a crescut puterea peste cei 294 CP pe care îi avea Chevyul Z/28 standard, însă sperăm că mulţi, pentru că altfel chiar nu înţelegem de ce ar vrea cineva să renunţe la un V12 (apariţie din ce în ce mai rară în zilele acestea) pentru un V8.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.