Nu e noul crossover Alfa Romeo, ci un concept chinezesc Brilliance

Autor: Oraan Mărculescu 12 iun. 2012 Știri auto

Zvonurile despre un crossover Alfa Romeo sunt chiar vechi, dacă ne gândim că încă de acum 9 ani a fost prezentat conceptul Alfa Romeo Kamal. De atunci, însă, italienii le-au oferit amatorilor de maşini crossover doar versiunea Alfa Romeo 156 Crosswagon, pentru o scurtă perioadă.

Acum, graţie alianţei Fiat-Chrysler, Alfa Romeo ne va pregăti un crossover, cel mai probabil bazat pe Alfa Romeo Giulietta, dar pentru care nu ştim cât mai trebuie să aşteptăm. Ştim, însă, că producătorul chinez Brilliance pregăteşte pentru 2013 un crossover inedit, care ar putea fi uşor confundat cu unul având siglă Alfa Romeo…

Brilliance V6 Concept are puternice influente de design Alfa Romeo

Cunoscut deocamdată sub titulatura de Brilliance V6, acest concept pare inspirat foarte mult de compacta italienilor, în sprijinul acestei afirmaţii venind designul jantelor, curburile de pe laterale, disimularea mânerelor portierelor din spate sau stopurile pe orizontală. Doar partea frontală nu are nici o legătură cu Alfa Romeo.

Există speculaţii că noul concept ar putea fi bazat pe platforma tehnică a modelului Brilliance H530, deci vorbim despre un crossover de circa 4,5 metri, iar motorizările vor fi nepretenţioase, de 1,3 litri şi 1,5 litri, pe benzină. Iar, dacă vă întrebaţi de ce aduce acest concept Brilliance atât de mult cu o maşină Alfa Romeo, ar trebui să ştiţi că şeful de design al brandului chinezesc este un fost angajat al Pininfarina, Dimitri Vicedomini.

Conceptul Brilliance se doreste o propunere life-style inedita

Dacă vă interesează cum va arăta crossoverul Alfa Romeo, vedeţi aici câteva poze spion.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide