Numărul acestei maşini de şcoală te va face să te gândeşti la prostii – FOTO din Bucureşti

Autor: ProMotor 12 mart. 2018 Știri auto

De-a lungul timpului românii şi-au pus numere de înmatriculare care mai de care mai ieşite din comun. Motivul este cât se poate de simplu: vor să iasă în evidenţă. Majoritatea au plătit dublu pentru a-şi personaliza plăcuţele. Este cazul şi acestei maşini de şcoală fotografiată pe străzile din Bucureşti. 

Citeşte şi Suntem în 2018 şi se întâmplă pe bune, în Arad

Citeşte şi A pus Audi 2 cifre de nu mai înţelegem nimic. Au o noimă, dar e de explicat

Explicaţia celor de la Permise auto

Unul dintre funcţionarii de la înmatriculări care se confruntă zilnic cu şoferi care vor un număr de înmatriculare personalizat, a povestit câteva întâmplări neobişnuite.

„A venit la un moment dat un tânăr care avea un Volkswagen din 2008”, povesteşte unul dintre funcţionarii de la înmatriculări, „avea B-96-YAD şi a cerut B-666-YAD”. Cam aşa arată o zi la înmatriculări. Acelaşi funcţionar povesteşte cum „s-a dat” şi numărul B-666-HEL şi B-666-NSF. „L-am întrebat de la ce vine şi mi-a zis că de la Nosferatu”, povesteşte acelaşi funcţionar, oarecum supărat că sunt puţine cereri pentru RAY sau GOD.

Cele mai frecvente solicitări sunt însă pentru combinaţiile XXX sau SEX. Imaginaţia şoferilor nu are însă limite. Pornind de la premisa că cifra 5 poate să treacă uşor drept litera S, un bucureştean a cerut B-505-UGI. Nu orice e însă permis. Şi aici intervine ciudăţenia. Un regulament intern al Serviciului de Înmatriculări interzice plăcuţele de înmatriculare care conţin JOS, dar permite combinaţia SUS. La fel, sunt interzise combinaţiile COY, CUR, PUL sau MUE, dar e permisă combinaţia SEX. Nu e permis nici COW, în schimb, pentru orice doritor e disponibil numărul de înmatriculare BOU.

Psihologul Hanibal Dumitraşcu: exhibiţionism stradal cu amulete contemporane

„Astfel de cazuri sunt foarte concludente şi sunt legate de o imagologie redundantă, crede psihologul Hanibal Dumitraşcu. Mai degrabă este expresia de a ieşi în evidenţă a unor tineri nedeplin realizaţi, fără condiţii materiale deosebite. „Un tânăr care încă nu a reuşit şi are o perspectivă redusă caută prin orice mijloace să iasă în evidenţă. E un soi de incisivitate a tinerilor, dublată de anxietate şi incapacitate de a controla mental. „Pot şi eu să fac ceva trebuie să mă băgaţi în seamă”, pare a fi mesajul lor.

La rândul lor, cei care trec drept personalităţi au un „exhibiţionism stradal la care se dedau pentru a ieşi în evidenţă, exprimând astfel propria nesiguranţă de ei”. „Numerele de înmatriculare sunt amulete contemporane pe care cei care le folosesc nu le atârnă de gât, ci le pun pe maşină. Sunt rezultatul unui univers şi mod de gândire magic, cu idiosincrazii, concepţii despre propria lume şi viaţă. Astfel de şoferi vor să fie şmecheri, să iasă în evidenţă altfel decât pe calea obişnuită, a valorii impuse de societate. E un mod iraţional de a se impune”, mai spune psihologul.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide