O Dacia 1100 de vânzare pentru 11.000 de euro | GALERIE FOTO

Anul acesta se împlinesc 48 de ani de când Dacia a produs...

O Dacia 1100 de vânzare pentru 11.000 de euro | GALERIE FOTO O Dacia 1100 de vânzare pentru 11.000 de euro | GALERIE FOTO

 


Anul acesta se împlinesc 48 de ani de când Dacia a produs, la uzina de la Colibaşi, primul său model de serie – 1100. Dar, aşa cum ştim cu toţii, Dacia 1100 nu a fost altceva decât un Renault 8 asamblat sub licenţă. La licitaţie au participat Renault, Peugeot, Fiat, Alfa Romeo şi Austin, dar în cele din urmă s-a luat decizia ca Uzina de Automobile Piteşti să producă autoturisme sub licenţă Renault. 

Nu ştim cât costa un astfel de model în primii ani de fabricaţie, însă în momentul de faţă un exemplar fabricat la doar un an după începerea producţiei, în 1968, se vinde pe un site de comerţ online cu suma de 11.000 de euro. 

După cum spuneam, aceasta Dacia 1100 a fost fabricată în 1969, are motor pe benzină şi un rulaj de 32.000 de km. 

Proprietarul ei se află în Belgia, iar maşina arată astfel după o restaurare completă care a durat trei ani. Acesta mai specifică faptul că poate aduce maşina în ţară cu ajutorul unei platforme. 

GALERIE FOTO


 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.