O Dacia 1100 de vânzare pentru 11.000 de euro | GALERIE FOTO

Autor: ProMotor 19 mai 2016 Știri auto

 


Anul acesta se împlinesc 48 de ani de când Dacia a produs, la uzina de la Colibaşi, primul său model de serie – 1100. Dar, aşa cum ştim cu toţii, Dacia 1100 nu a fost altceva decât un Renault 8 asamblat sub licenţă. La licitaţie au participat Renault, Peugeot, Fiat, Alfa Romeo şi Austin, dar în cele din urmă s-a luat decizia ca Uzina de Automobile Piteşti să producă autoturisme sub licenţă Renault. 

Nu ştim cât costa un astfel de model în primii ani de fabricaţie, însă în momentul de faţă un exemplar fabricat la doar un an după începerea producţiei, în 1968, se vinde pe un site de comerţ online cu suma de 11.000 de euro. 

După cum spuneam, aceasta Dacia 1100 a fost fabricată în 1969, are motor pe benzină şi un rulaj de 32.000 de km. 

Proprietarul ei se află în Belgia, iar maşina arată astfel după o restaurare completă care a durat trei ani. Acesta mai specifică faptul că poate aduce maşina în ţară cu ajutorul unei platforme. 

GALERIE FOTO


 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide