O nouă lege: săracii nu mai au voie să deţină maşini!

Autor: Oraan Mărculescu 18 feb. 2014 Știri auto

Capitala Cel mai bogat oraş al Emiratelor Arabe Unite este Dubai. Care, în ultimii ani, a înregistrat o creştere explozivă a numărului de maşini de pe străzile şi bulevardele sale. Până aici, nimic nou, Dubai nu e singura metropolă din lume unde traficul de la orele de vârf le dă dureri de cap şoferilor.

Însă e prima din lume unde ar putea fi aplicată o lege incredibilă. Directorul general al municipalităţii, Hussain Lootah, a declarat recent că trebuie luate măsuri drastice pentru reducerea aglomeraţiei din Dubai. Iar una dintre ele poate suna halucinant: celor care nu au un venit suficient le-ar putea fi interzisă deţinerea unei maşini personale.

Bine aţi venit la Dubai. Permisul, actele maşinii şi adeverinţa de salariu. Acum!

Evident, este foarte probabil ca o asemenea propunere doar să fie nu doar respinsă, dar chiar să devină un motiv de discuţii aprinse. Până la urmă, suntem aproape de situaţia unui atac la drepturile omului – cum este situaţia şi cu legea anti-fumat în maşină.

Însă oficialul vine şi cu argumente: deşi s-a investit mult în infrastructura transportului în comun (în Dubai există autobuze de lux, iar recent a fost inaugurat un nou sistem de tramvaie), mulţi oameni preferă maşinile pentru că sunt… mai ieftine.

Eh, doar puţin mai aglomerat decât în Bucureşti, ce mare scofală?

Prin urmare, sunt în dezbatere şi alte propuneri: creşterea tarifelor pentru parcări (o oră de parcare în Dubai e de 60 de ori mai ieftină decât în Hamburg, de exemplu), mărirea tarifelor la asigurări sau creşterea preţurilor la carburanţi, dar şi taxe de congestie, precum cea din Londra.

Toate acestea pentru a-i descuraja pe locuitorii Dubaiului să-şi folosească maşinile în cadrul oraşului. Mai ales că autorităţile consideră ineficiente campaniile de conştientizare a publicului, preferând soluţia ”impunere prin forţă” decât ”cu binişorul”.

În curând, doar bogaţii vor avea voie să aibă… orice?!

Până când se vor lua nişte decizii clare în Dubai, noi vă întrebăm ce părere aveţi despre propunerea de faţă:

AŢI FI DE ACORD SĂ PUTEŢI CUMPĂRA MAŞINĂ DOAR DACĂ DEPĂŞIŢI O ANUMITĂ LIMITĂ A VENITULUI?

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide