O nouă taxă auto?? Taxa de primă înmatriculare este în analiză

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a declarat că taxa auto va fi revizuită ţinând cont de normele europene şi de faptul că în România sunt şase milioane de oameni care sunt în pragul sărăciei

O nouă taxă auto?? Taxa de primă înmatriculare este în analiză O nouă taxă auto?? Taxa de primă înmatriculare este în analiză

"Deocamdată doar analizăm, dar mesajul dat colegilor din grupul tehnic este că trebuie să ţină cont că în România sunt şase milioane de oameni care sunt în pragul sărăciei şi trebuie să venim în sprijinul lor", a spus ministrul Mediului. Rovana Plumb a precizat că a avut trei întâlniri cu grupul de lucru, din care fac parte reprezentanţi din Ministerul Economiei, Ministerul de Finanţe, Ministerul Transporturilor, Registrul Auto Român şi Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Automobile.

"Vom merge pe o variantă care este în acord cu normele europene. Nu trebuie să inventăm noi apa caldă. Vom ţine cont de normele europene şi le vom adapta specificului nostru", a precizat ministrul Mediului.
Începând din acest an, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule este redusă cu până la 25%.

În acelaşi timp, în luna ianuarie, Guvernul a decis ca taxa de primă vânzare a maşinilor înmatriculate înainte de 2007 să fie suspendată până la începutul anului viitor, urmând ca persoanele care au plătit deja această taxă să primească banii înapoi.

Mai multe informaţii pe www.mediafax.ro

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.