O nouă taxă verde pentru autoturisme

O nouă taxă verde pentru autoturisme ar putea fi introdusă în România, bani care vor finanţa un program de colectare a deşeurilor rezultate de la autovehicule, a anunţat Octavian Marius Popa, comisarul general al Gărzii Naţionale de Mediu.

O nouă taxă verde pentru autoturisme O nouă taxă verde pentru autoturisme

Octavian Marius Popa, comisarul general al Gărzii Naţionale de Mediu, a declarat într-o conferinţă de presă, că Guvernul ar putea fi silit să scoată actuala taxă de primă înmatriculare, iar în această situaţie ar putea veni cu o taxă strict pentru mediu, care să acopere costurile unui program naţional de colectare a deşeurilor rezultate de la autoturisme.

Taxa ar putea fi folosită la finanţarea unui program pentru înfiinţarea unor întreprinderi specializate în regim privat care să colecteze acest gen de deşeuri. Aceasta va fi inclusă în preţul autoturismelor, atât pentru maşinile noi, cât şi pentru cele vechi importate, însă va avea o valoare relativ mică. Potrivit sursei citate, în cazul unei maşini de 12.000 de euro taxa ar putea fi de 50-100 de euro.

Comisarul general al GNM a mai spus că taxa verde pentru autoturisme ar putea fi introdusă pe un termen limitat până când în România va fi pusă la punct activitatea de colectare a deşeurilor din maşini.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.