O piesă din istoria motorsportului este scoasă la vânzare

Monopostul de Formula 1, Toleman TG 184-2, pe care a debutat Ayrton Senna în 1984, va fi scos la licitaţie pe 16 mai în Marea Britanie.

O piesă din istoria motorsportului este scoasă la vânzare O piesă din istoria motorsportului este scoasă la vânzare

Pe 16 mai anul acesta compania Silverstone Auctions va scoate la licitaţie una dintre cele mai de preţ piese din istoria motrsportului. Este vorba despre monopostul Toleman TG 184-2, pe care legenda Ayrton Senna şi-a început cariera în Formula 1.

Încă nu s-a afişat un preţ estimativ, dar ştim că la o licitaţie asemănătoare din SUA combinezonul şi casca regretatului pilot s-au vandut cu 118.495, respectiv 56.507 dolari.

Nick Whale, directorul Silverstone Auctions, afirmă că monopostul este unul dintre cele mai valoroase obiecte pe care le-a avut până acum în grijă, Ayrton Senna fiind considerat de mulţi fani, dar şi de majoritatea colegilor de breaslă drept cel mai bun pilot al tuturor timpurilor.

Maşina, perfect funcţională, este cunoscută în special pentru obţinerea unui nesperat loc 2 pe circuitul de la Monaco în 1984. Senna a plecat în acea cursă de pe locul 13 al grilei de start şi parea că va ramâne acolo pâna la sfârşit din cauza monopostului necompetitiv.

Ploaia a schimbat radical lucrurile, oferindu-i brazilianului şanse egale. Pâna în turul 29 acesta a ajuns pe locul 2, în spatele lui Alain Prost dar din pacate cursa a fost oprită 3 tururi mai târziu, clasamentul ramânând acelaşi. Triplul campion de Formula 1 a murit pe 1 mai 1994 la Imola, la vârsta de numai 34 de ani, motorsportul pierzând astfel unul dintre cei mai mari piloţi ai tuturor timpurilor.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.