O să avem şi un M40d cu puterea pe care am visat-o (galerie foto)

Autor: Alexandru Banu 14 feb. 2018 Știri auto

O să fim foarte sinceri şi o să vă spunem că ne-a luat un pic până am procesat ştirea. X4? E nou sau … X6, X5, X3, X2, X1 … aaa, da, corect, X4. Uitasem de el. Şi X7 care e în chinurile facerii. Gata! Acum am conştientizat că BMW are X-uri de la cap la coadă. Seriile sunt serii, X-urile sunt X-uri. Printre ele mai sunt şi GT-uri, e o nebunie. Nu mai vorbim de declinările tradiţionale, celebrele coupe-uri X de când cu X6, M-uri benzină sau diesel.

BMW e ca un supermarket unde găseşti tot ce vrei. Nu-ţi place o berlină, îţi iei un SUV. Vrei ceva un pic mai mic zvelt, îţi iei un SUV coupe. Vrei un luptător pe anabolizante, îţi iei un Gran Turismo, vrei să fii Bolt, îţi iei M Power. Cum le vinzi pe toate? Prin adaptarea producţiei la cerere. Nemţii ştiu ce fac. Au creat un ecosistem perfect pentru fanii mărcii. E imposibil să vrei BMW şi să nu ai ce să-ţi iei. Au şi S, şi M, L şi XL, colecţii de vară-iarnă.

X4 aşa cum îl vedem azi pe stradă, nu la tot pasul – de unde şi incertitudinea noastră despre existenţa modelului – , a apărut cu 4 ani în urmă, pe platforma lui X3, apărut, la rându-i, cu 7 ani în urmă. Din 2014 până acum, BMW a vândut 200.000 de modele X4.

GALERIE FOTO COMPLETĂ CU NOUL BMW X4

Varianta 2019 este mai mare cu 8 cm decât predecesorul lui şi are 4.75 m acum. Ampatamentul a crescut cu aproape 6 cm, deci iată de unde creşterea generală şi spaţiul mai mare cu 3 cm pentru pasagerii din spate. Proporţional a crescut şi portbagajul cu 25 de litri – cât are un Mercedes GLC coupe – până la un volum total de 525 litri. BMW a lucrat şi la coeficientul de aerodinamică şi l-a redus cu 10%, de la 33 la 30, cu două unităţi sub concurentul principal (tot despre GLC coupe vorbim). Garda la sol a maşinii este de 204 mm.

BMW X4 o să aibă motoare cu benzină de 185 de cai (xDrive 20i), 250 de cai (xDrive 30i), 360 de cai (M40i), în timp ce diesel-urile vor fi un xDrive 20d (190 CP), xDrive-ul 25d (230 CP), xDrive 30d (270 CP) şi M-ul 40d cu 330 CP. Toate transmisiile vor fi integrale, automate cu 8 trepte (Steptronic).

POZE COMPLETE ŞI DETALII DESPRE PUTEREA MONSTRUOASĂ A NOULUI MERCEDES G63 AMG LANSAT IERI

Noul BMW X4 se lansează oficial la Salonul Auto de la Geneva, la începutul lui martie.

Autor Alexandru Banu

   

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide