O ştire de 3 rânduri care face cât o mie de ani-lumină. TESLA, în spaţiu – VIDEO

Autor: Alexandru Banu 06 feb. 2018 Știri auto
O ştire de 3 rânduri care face cât o mie de ani-lumină. TESLA, în spaţiu – VIDEO

E foarte simplu de redus la câteva predicate, cel mult propoziţii, ceea ce face Elon Musk. Inventează. Creează. Surprinde. Joacă. Riscă. Intră în istorie.

A început business-uri de secol 22 când alţii încă se îmbătau cu benzină şi nu simţeau curentul schimbării. El a vrut departe şi acum trimite o Tesla pe Marte. Tesla este business-ul care-i aduce bani de distracţie în combinaţia asta mare. Vrea să ajungem din State în Europa cu 1.300 km/h înr-o capsulă pe sub mare. Sunt visuri cât un vapor care îi aduc numai avantaje. Avantaje care l-ar putea salva de heirupismul financiar care îl costă în producţia Tesla. Nu mai repetăm că a întârziat cu termenele de livrare pentru Model 3 şi că a scos Roadster-ul (cu termen de livrare în 2019) ca să facă rost de cash flow din precomenzi. Da, o oră în uzinele deschise ale lui Musk îl costă 500.000$. Bob Lutz a zis că dacă nu face rost rapid de nişte miliarde, până la sfârşitul lui 2019, Tesla şi afacerile sudafricanului vor fi istorie.

Înapoi la avantaje şi vom arăta de ce Musk e deja în istorie. Când faci aşa ceva, nu ai cum să dai faliment. Sau dai falimentul clasic, care în comparaţie cu falimentul unui vis, e zero. Ultima “boacănă” a lui Musk e că a început testele pentru lansarea unei maşini Tesla pe orbita marţiană. Din maşină se va auzi pentru toţi extratereştrii Space Oddity (ce altceva?), piesa lui David Bowie. Cele 3 grupuri cu 27 de motoare produc 23.000 de kilonewtoni cuplu. 

Fosta Tesla Roadster a lui Musk va ajunge la 400 de milioane de km departe de noi. O să meargă cu 11 km/s – 420 de zile de aici până pe Marte dintr-un calcul în redacţie. Cât va rămâne Tesla pe orbită? – pfff … cât vrea ea, până la sfârşitul Universului. Iată de ce costurile nu mai au dimensiune într-un astfel de proiect. Mâine, Musk poate să dea faliment cu tot cu angajaţi, să nu se încumete nimeni la pasive cu tot cu credite sau ce mai are el pe acolo prin contabilitate. Poate să şi rămână pe drumuri cu toţi muncitorii, cu 2-3 salarii compensatorii. Însă oamenii ăştia, toţi în frunte cu Musk, le vor povesti nepoţilor că pe la 30 de ani, bossu’ a trimis o maşină făcută de ei, pe Marte, care dă şi acum ture cu sute la oră şi cu muzica unuia dintre cei mai mari artişti pe cea mai dorită orbită din Galaxie. Sună bine, nu? Restul nu se aude.

Autor Alexandru Banu

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide