O tânără a picat proba practică a examenului auto pentru un motiv cel puţin ciudat

Conducătorul auto, mai ales în condiţiile în care era candidat pentru obţinerea permisului ...

O tânără a picat proba practică a examenului auto pentru un motiv cel puţin ciudat O tânără a picat proba practică a examenului auto pentru un motiv cel puţin ciudat

O tânără din Făgăraş a picat proba practică a examenului auto, pentru mai multe greşeli, între acestea şi pentru că nu a încetinit autoturismul în preajma unor porumbei aflaţi pe şosea. Şefii examinatorului consideră că acesta a acţionat conform legii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Comisarul de poliţie Albert-Ani Oriana, împuternicit şef la Serviciul Public Comunitar, Regim, Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor Braşov, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că poliţistul examinator a acţionat conform legii când a picat-o pe cursantă.

”Conducătorul auto, mai ales în condiţiile în care era candidat pentru obţinerea permisului de conducere, trebuia să depună toate diligenţele necesare astfel încât să evite orice pericol. Existenţa unui obstacol pe carosabil, care constă fie chiar şi în mai mulţi porumbei, este de natură să producă în anumite circumstanţe un posibil incident sau accident. Dacă porumbeii respectivi zburau de la sol şi îi creau candidatului o stare de confuzie, l-ar fi speriat sau i-ar fi venit în parbriz, era posibil să tragă de volan, stânga, dreapta, să accidenteze un pieton sau aşa mai departe”, a spus Albert-Ani Oriana.

Citeşte şi Mercedes a contestat licitaţia pentru autobuzele RATB. Ciorogârla ar putea da peste cap planurile Primăriei

Aceasta precizează că tânăra din Făgăraş a picat proba practică a examenului auto pentru mai multe abateri, acumulând puncte de penalizare, între care şi pentru că nu a încetinit când s-a apropiat de porumbeii aflaţi pe carosabil.

”Porumbeii se aflau pe carosabil, iar eu ca şi conducător auto începător în momentul în care identific pe carosabil un posibil pericol trebuie să încetinesc. Să am o atitudine astfel încât să nu fiu pus în situaţia de a mă afla în pericol. Candidatul trebuie să fie atent, trebuia să reducă din timp viteza, astfel încât orice mişcare a porumbeilor să nu ajungă să îl surprindă”, a mai explicat Albert-Ani Oriana motivele care au stat la baza deciziei examinatorului auto.

Porumbeii nu au fost răniţi, potrivit sursei citate, deoarece examinatorul a frânat.

”Intervenţia examinatorului a fost cea care a punctat pentru evitarea unui pericol iminent şi faptul că domnişoara candidat nu a avut atitudinea corespunzătoare vizavi de un obstacol aflat pe carosabil”, a mai spus şeful Serviciului Public Comunitar, Regim, Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor Braşov.

Citeşte şi Condamnare defintivă. Familia spune că sentinţa e inumană

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.