O viaţă avem şi pe aia ne-o cheltuim. Măcar să fim fericiţi

Şi nici nu costă o avere

O viaţă avem şi pe aia ne-o cheltuim. Măcar să fim fericiţi O viaţă avem şi pe aia ne-o cheltuim. Măcar să fim fericiţi

Noi când eram copii aveam numai NFS, Fifa şi avioane-n cap. Copiii de acum au la fel. Mai mult pe telefon decât pe calculator (a propos, puteţi să vă daţi în NFS pe smartphone cu noul M5 până în 9 februarie). Jocurile arată însă mult mai bine astăzi, au nevoie de procesoare cu nuclee câte n-au visat oamenii de ştiinţă, de plăci video cu giga întregi de RAM şi de monitoare 16/9 cât peretele.

Experienţa de gaming a evoluat atât de mult că unii şi-au consacrat câte o camera din apartament pentru distracţia asta. Pentru noi, ăştia cu maşinile, să joci un NFS în spaţiul tău inviolabil şi să te simţi ca pe circuit, e visul suprem la orice vârstă. Faci investiţii într-un desktop cu 7 ventilatoare, îţi iei tastaturi SF, controllere cu fir că alea sunt pentru profesionişti, difuzoare ca să se audă până la scara vecină şi, aşa cum spuneam, un ecran care n-are loc în casă. Am auzit că şi proiectoarele HD sunt o soluţie dacă vreţi să vă jucaţi pe peretele Ateneului.  

Acum, că ziceam de controller, simulatoarele racing sunt foarte scumpe. Alea monolit. Dar poţi să-ţi construieşti bucată cu bucată unul. Să-ţi iei un scaun, volan şi pedale. Pe cele mai bune. Care or fi ele, nu ştim dar vă recomandăm site-ul Go4it.ro (băieţii ştiu de ce).

Ştim însă că Thrustmasters vine acum cu o idee genială în completarea kit-ului de racer adevărat. Acum poţi să-ţi pui o frână de mână care are în joc fix efectul unei frâne hidraulice pe un circuit viu, într-o maşinp vie. Şi feedback-ul e acelaşi. Frâna e progresivă, aşa că în funcţie de cât de tare şi mult tragi, efectul va fi transferat pe măsură în joc. Pe lângă această funcţie de frână de mână, maneta pe care o vedeţi poate fi folosită şi ca transmisie secvenţială. Singurul păcat al ei e că poate fi folosită numai cu PC-ul. Nu poate fi conectată la Playstation sau Xbox. Costă 270 de dolari şi preţul mare are o explicaţie. În afară de inovaţie, este 1:1 dimensionată după modulele de frână reale, folosite în raliuri. Materialele sunt, la fel, similare. Hai cu frâna şi cu 360-urile alea legato!

Maşina pe care ţi-ai dorit mereu s-o conduci în NFS şi acum poţi. Direct pe smartphone

Autor Alexandru Banu

 

 

 

 

 

 

 

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.