Oameni şi maşini: Anthony Rimicci şi Alfa Romeo Giulietta SZ

Micuţa Alfa Romeo Giulietta Sprint Zagato nu este o maşină cu care să provoci pe cineva la o liniuţă de la semafor. Este o maşină care trebuie simţită şi dirijată astfel încât să ia virajele cum nu se poate mai bine.

Oameni şi maşini: Anthony Rimicci şi Alfa Romeo Giulietta SZ Oameni şi maşini: Anthony Rimicci şi Alfa Romeo Giulietta SZ

Pasiunea pentru modelele Alfa Romeo este ca mersul pe bicicletă. După ce ai deprins-o, nu o uiţi niciodată. Iar Anthony Rimicci, un pilot de curse şi expert Alfa Romeo, nu ratează nici o ocazie să conducă un excelent exemplar al modelului foarte rar Giulietta Sprint Zagato.

Construită în anii ’60 în aproximativ 200 de exemplare, Alfa Romeo Giulietta Sprint Zagato a fost cel mai rapid model din gama Giulietta pentru că singurul său scop a fost să participe la curse. Cu motorul de 1,3 litri care dezvoltă 110 cai-putere de pe modelul Giulietta Sprint Veloce şi o caroserie din aluminiu desenată de celebra casă Zagato, Alfa Romeo Giulietta SZ cântăreşte doar 770 de kilograme şi a reuşit, în urmă cu 50 de ani, să devanseze fără probleme modelele Giulietta normale, cu caroserie din oţel.

Dintre cele aproximativ 200 de exemplare construite, în jur de 170 au avut un spate rotund şi au fost denumite „Coda Tonda”, iar celelalte 30 au avut un spate drept şi au primit denumirea de „Coda Tronca”.

Exemplarul din clipul de mai jos este unul cu spate rotund Coda Tonda, vopsit în roşu aprins şi aflat într-o stare perfectă de funcţionare.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.