Oameni şi maşini: BMW E9, bijuteria inspirată din raliuri

De-a lungul timpului rubrica Oameni şi Maşini s-a umplut cu exemple de pasiune pentru automobile, de la tratamente exotice aplicate maşinilor şi până la restaurări impecabile care au dat viaţă unor modele aflate la vârsta a treia.

Oameni şi maşini: BMW E9, bijuteria inspirată din raliuri Oameni şi maşini: BMW E9, bijuteria inspirată din raliuri

În construirea rubricii Oameni şi Maşini am încercat să vă oferim informaţii fie despre modele rare, întreţinute de pasionaţi, fie despre maşini modificate în cele mai variate stiluri cu putinţă. Nu întâmplător, multe modele BMW s-au încadrat perfect aici: de la rarele BMW Alpina la un E36 regândit cosmetic sau de la un superb BMW Seria 6 la un sportiv M3 mereu tânăr, lista a fost mereu variată.

Despre următorul model prezentat de Stance Works putem spune că poate fi încadrat printre fruntaşii rubricii, nu doar prin moştenirea primită de la BMW ci şi prin felul în care a fost întreţinut. Este vorba despre BMW E9, cunoscut publicului ca BMW New Six CS. Construit special de Karmann pentru BMW între anii 1968-1975, coupe-ul în două uşi are implantate în ADN legături puternice cu lumea raliurilor.

Propulsat de un motor cu şase cilindri în linie, cuplat fie la o transmisie manuală în patru trepte sau la una automată în trei trepte, modelul a ajutat constructorul bavarez să se afirme ca producător de modele sportive. Mai mult, urmaşul lui E9 avea să fie BMW E24, supranumit de mulţi "Rechinul".

Fără a mai avea nevoie de niciun alt comentariu, vă prezentăm respectabilul BMW E9 în galeria FOTO de mai sus şi în următorul material VIDEO:

A Walk in the Park from StanceWorks on Vimeo.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.