Oameni şi maşini: BMW M1, "Supercar-ul solitar". VIDEO

BMW M1 este singurul model cu motor amplasat central din istoria BMW, iar povestea din care a luat naştere este pe cât de controversată pe atât de interesantă. Noi ne bucurăm de ea condensată, în cele ce urmează.

Oameni şi maşini: BMW M1, "Supercar-ul solitar". VIDEO Oameni şi maşini: BMW M1, "Supercar-ul solitar". VIDEO

Ceea ce trebuia să fie o colaborare de succes între BMW şi Lamborghini s-a terminat prost, însă rezultatul pseudo-parteneriatului dintre cei doi constructori a născut destule pasiuni cât să ascundă scandalul iniţial. Doamnelor şi domnilor, este vorba despre BMW M1, supercar-ul bavarez produs între 1978 şi 1981 în doar 453 de exemplare a cărui caroserie poartă semnătura lui Giorgetto Giugiaro.

Sub caroserie însă, stătea un motor de 3,5 litri cu şase cilindri în linie şi 273 CP, pompaţi către puntea spate cu ajutorul unei transmisii manuale cu cinci rapoarte. A existat şi versiunea Procar, care a primit o infuzie de putere cotată la 850 CP. Rămân însă multe detalii necunoscute şi la fel de multe curiozităţi şi poveşti despre BMW M1 ştiute doar de proprietari pasionaţi.

În videoclipul de mai jos, aveţi ocazia să cunoaşteţi un fericit posesor de BMW M1, decoperit de cei de la Petrolicious.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.