Oameni şi maşini: Graham Reid şi pasiunea lui pentru Mini. VIDEO

Mini-ul original a apărut în 1959, iar de atunci şi până în prezent a avut timp suficient să se transforme într-o legendă a industriei auto. Iar Graham Reid e unul dintre oamenii care au grijă ca această legendă să trăiască bine-mersi în următorii ani.

Oameni şi maşini: Graham Reid şi pasiunea lui pentru Mini. VIDEO Oameni şi maşini: Graham Reid şi pasiunea lui pentru Mini. VIDEO

Primul Mini a apărut în anul 1959 şi a fost un fel de echivalent britanic al „broscuţei” germane Volkswagen Beetle. O maşină ieftină, care consuma puţin şi care putea fi reparată uşor. Doar că, de-a lungul timpului, Mini-ul original a devenit cunoscut şi pentru abilităţile sale de maşină de curse şi raliuri. De altfel, între 1964 şi 1967, Mini a câştigat Raliul Monte Carlo de trei ori.

În clipul video de mai jos, Graham Reid povesteşte, pe scurt, istoria Mini, şi îşi dezvăluie pasiunea pentru această maşinuţă britanică plină de caracter.

Video:

Voi ce Mini preferaţi? Cel original sau cel nou, construit sub aripa BMW?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.