Oameni şi maşini: Vedeta gumei Turbo, Ferrari Testarossa

Autor: Adrian Mihălţianu 14 feb. 2013 Știri auto
Oameni şi maşini: Vedeta gumei Turbo, Ferrari Testarossa

Testarossa înseamnă „cap roşu” în italiană, denumirea venind de la capacul roşu al chiulasei motorului. Paradoxal cu „raritatea” persoanelor roşcate, Testarossa a fost unul dintre cele mai populare modele Ferrari, vândut în aproape 7.000 de exemplare. În condiţiile în care la vremea respectivă, modelul era cel mai scump din gama Căluţului Cabrat.

Aşa cum o descrie proprietarul pentru Petrolicious, Testarossa este o maşină extrem de rafinată. Şi îi dăm dreptate. După ce te dezlipeşti cu greu de formele caroseriei semnate de Pininfarina şi pătrunzi în interior pentru a pleca la drum, nu e nevoie să fii pilot ca să poţi ţine sub control herghelia de aproape 400 CP înghesuiţi în motorul de 4.9 l. Un fel de supercar practic, după spusele lui Joe Ventura, pe care îl poţi parca şi manevra prin trafic fără probleme.

În realitate, Testarossa avea să fie aruncată în ring contra rivalilor de la Lamborghini, care dezvoltaseră – ce-i drept, înaintea Scuderiei – exoticul Countach.

Gândiţi-vă la doi boxeri cu constituţii diferite: unul musculos şi rezistent, altul rapid şi puternic. Testarossa pare că a câştigat cursa numărului de modele produse, dar trebuie menţionat că Lamborghini Countach s-a produs în doar aproximativ 2.000 de exemplare.

E greu de spus însă cine câştigă lupta pe stradă sau pe circuit, cât şi cea din sufletele pasionaţilor. Aşa că vă lăsăm pe voi să decideţi, după ce ascultaţi ce spune un om al maşinilor despre Ferrari Testarossa.

Totul în materialul VIDEO de mai jos.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide