Oare se pot face parcări laterale pe cea mai abruptă stradă din lume?

Strada Baldwin este atât de abruptă, încât urcatul scărilor pare mai uşor prin comparaţie.

Oare se pot face parcări laterale pe cea mai abruptă stradă din lume? Oare se pot face parcări laterale pe cea mai abruptă stradă din lume?

Aceasta este strada Baldwin, din oraşul Dunedin - localizat în sudul Noii Zeelande. Strada Baldwin este renumită ca fiind cea mai abruptă stradă din lume. Raportul de înclinaţie mediu este 1:5, însă pe porţiunea de rampă maximă, acesta este 1:2,86, adică la fiecare 2,86 de metri parcurşi pe ax orizontal, în plan vertical creşte cu un metru. 

via 

Pe toată lungimea ei, de 350 de metri, strada urcă nu mai puţin de 70 de metri, fiind împărţită în două porţiuni - cea de rampă uşoară şi cea de urcat-pe-perete. Cele două porţiuni sunt uşor de remarcat - zona abruptă nu poate fi acoperită cu asfalt, pentru că ai mai văzut tu undeva asfaltat peretele? Da, exact, porţiunea abruptă este atât de abruptă încât nici asfaltul nu poate fi turnat pe ea fără să o ia la vale. 

via

Din considerente de spaţiu, n-am scris întrebarea completă în titlu: oare se pot face parcări laterale în zona cea mai abruptă ale celei mai abrupte străzi din lume? 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.