Ochelarii holografici Microsoft HoloLens pot transforma pe oricine în mecanic auto. VIDEO

La început a fost Google Glass, care a fost relativ OK pentru pasionaţi, dar care va dispărea în curând de pe piaţă. Acum, însă, Microsoft ne arată cum se transformă filmele SF în realitate cu ajutorul ochelarilor holografici HoloLens. Şi da, e pe bune.

Ochelarii holografici Microsoft HoloLens pot transforma pe oricine în mecanic auto. VIDEO Ochelarii holografici Microsoft HoloLens pot transforma pe oricine în mecanic auto. VIDEO

Microsoft, compania americană care a vândut la un moment dat minunatul sistem de operare Windows 98, a prezentat un dispozitiv care pare scos direct din filmele SF. Nu-mi vine nici un titlu de film în minte acum, dar poţi să fii sigur că nu există răspunsuri greşite.

Mai exact, este vorba despre Microsoft HoloLens, o pereche de ochelari holografici care proiectează în faţa ta imagini holografice. Iar asta înseamnă că, pe lângă posibilităţile practic nelimitate de divertisment, le oferă posibilitatea pasionaţilor de mecanică să discute de la distanţă cu un prieten priceput.

Sigur, discuţia în sine poate fi purtată şi acum prin intermediul telefonului mobil sau prin Skype, dar cu HoloLens acel prieten va putea desena pe tableta lui locurile în care trebuie să pui tu şuruburile, iar tu vei vedea acele indicaţii în faţa ochilor.

E un produs extraordinar, care ar putea revoluţiona lumea mecanicilor amatori, sau chiar a service-urilor profesioniste, unde ai putea să îi explici mecanicului, de la distanţă, care sunt problemele apărute la maşina ta.

Cei de la Microsoft nu au spus dacă sau când va apărea pe piaţă HoloLens, dar nu pot decât să spun că îl vreau!

VIDEO:

Dacă ţi se pare prea frumos ca să fie adevărat, poţi să arunci o privire pe videoclipul celor de la Gizmodo, unde ochelarii holografici sunt prezentaţi fără efecte speciale.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.