Oficial - Audi A8 hybrid

Primul hybrid Audi din clasa de lux a fost lansat pentru public la Frankfurt 2011 dar comercializarea sa va începe abia în 2012.

Producţia lui A8 hybrid va începe în 2012 atunci când sub capota limuzinei A8 ultra-eco va fi montat un motor pe benzină 2.0 TFSI căruia îi va fi adăugat un motor electric. Motorul pe benzină de doi litri produce 211 CP şi un cuplu motor maxim de 350 Nm iar motorul electric în formă de disc 54 CP şi 210 Nm. Combinat, cele două motoare vor produce 245 CP şi 480 Nm adică valori apropiate de motoarele diesel de trei litri ale companiei.


Consumul mediu anunţat este de 6,4 litri de benzină pentru 100 km parcurşi. A8 hybrid va putea rula cu până la 100 km/h doar în mod electric. Dacă se va rula cu o viteză constantă de 60 km/h, A8 va rula complet electric timp de aproximativ trei kilometri. Audi A8 hybrid accelerează de la 0 la 100 km/h în 7,7 secunde şi atinge o viteză maximă de 235 km/h. Emisiile de CO2 anunţate oficial sunt de 148 grame pe kilometru.

Doar mici detalii ale exteriorului trădează propulsia hybridă a acestui vârf de gamă eco al lui Audi. Jantele în dimensiune standard de 18 inci precum şi cele opţionale de 19 inci au un design special şi amintesc de palele unei turbine. Se pare că aceasta este nebunia designerilor, şi cei de la BMW merg pe aceeaşi idee pentru modelele eco cu jante speciale. Există o nuanţă specială pentru caroserie, Arctic Silver şi diverse badge-uri care anunţă hibridul montat sub capotă. Ca dotări standard, opţionale pentru alte versiuni, sunt oferite pentru hybrid - vopseaua metalizată, sistemul de climatizare pe trei zone, farurile cu LED şi sistemul audio BOSE. Preţul de bază pentru A 8 Hybrif, în Europa, va fi de 77.700 de euro, iar pentru A8 L Hybrid va fi de 85.400 euro

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.