Oficial, cea mai scumpă maşină din lume a devenit Ferrari 250 GTO Stirling Moss

Are o vechime de 40 de ani, a fost construită special pentru Sir Stirling Moss (dar nu a fost condusă niciodată de acesta) şi este proaspăta deţinătoare a recordului de ”cea mai scumpă maşină din lume”. Vezi în continuare cât s-a plătit pentru acest Ferrari 250 GTO special.

Oficial, cea mai scumpă maşină din lume a devenit Ferrari 250 GTO Stirling Moss Oficial, cea mai scumpă maşină din lume a devenit Ferrari 250 GTO Stirling Moss

La începutul acestui an, recordul pentru cea mai scumpă maşină din lume îi revenea unui model Ferrari 250 GTO din 1964, care a fost vândut la o licitaţie pentru grotesca sumă de 32 de milioane de dolari (aproximativ 26 de milioane de euro). Iată că, după numai câteva luni, titulatura de "cea mai scumpă maşină din lume" îi revine... tot unui Ferrari 250 GTO.

Parcă în ciuda recesiunii economice prelungite, milionarii pasionaţi de automobile rare scot cu mare uşurinţă din buzunar sume exorbitante: un om normal probabil nu ar putea concepe să plătească, atenţie, 35 de milioane de dolari pentru o "rablă" având 40 de ani vechime. Însă aici nu vorbim nici de oameni normali, nici de rable.

Modelul Ferrari 250 GTO în discuţie a fost construit special pentru Stirling Moss, având numărul de şasiu 3505GT, dar celebrul pilot nu a apucat să conducă această maşină, din cauza accidentului din 1962, care i-a încheiat cariera. Maşina, însă, şi-a continuat viaţa pe circuite, ajungând chiar să concureze în cursa de 24 de ore de la LeMans din 1962.

În timp, valoarea maşinii a crescut foarte mult - proprietarul care a vândut acum maşina cu 35 de milioane de dolari a cumpărat-o acum 10 ani cu "doar" 8,5 milioane de dolari, aşa încât noul proprietar, magnatul american Craig McCaw se pare că a făcut o investiţie bună.

Voi ce credeţi:

MERITĂ 35 DE MILIOANE DE DOLARI ACEASTĂ MAŞINĂ DE EPOCĂ?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.