OFICIAL: Mercedes-Benz GLK, GL, ML şi SLK îşi schimbă denumirile. Maybach devine sub-brand!

Mercedes-Benz a hotărât să simplifice denumirile modelelor sale, astfel încât să fie mai uşor de înţeles şi de urmărit de către clienţi. Mai multe modele din gama sa îşi vor schimba numele, profitând de reînnoirea acestora din 2015

OFICIAL: Mercedes-Benz GLK, GL, ML şi SLK îşi schimbă denumirile. Maybach devine sub-brand! OFICIAL: Mercedes-Benz GLK, GL, ML şi SLK îşi schimbă denumirile. Maybach devine sub-brand!

Fani Mercedes-Benz, lucrurile vor fi mai uşoare pentru voi începând din 2015, an din care mai multe modele germane îşi vor schimba numele, pentru a vă fi mai uşor să le identificaţi în nomenclatorul mărcii. Practic, vom asista la raportarea acestora la segmentul din care fac parte, în funcţie de modelele din oferta de bază a celor de la Mercedes-Benz.

Noile denumiri de modele de la Mercedes-Benz. Luaţi notiţe!

În plus, denumirea de Maybach va fi de acum rezervată unui sub-brand, care porneşte la drum cu o echipare luxuriantă a modelului S-Class. Sub-brandul Maybach începe, astfel cu modelul numit Mercedes-Maybach S600, dar va fi urmat şi de alte modele şi mai spectaculoase, precum mult-discutatul Mercedes-Maybach GLS.

La fel va proceda Mercedes-Benz şi cu modelele AMG, care se vor numi Mercedes-AMG, pe măsură ce vor fi reînnoite, după modelul aplicat la GT şi C63.

Să sperăm că acest interior SF va fi apreciat cum se cuvine de clienţi, care nu-l vor repara cu ranga...

Astfel, începând din 2015, totul se va raporta la clasele A, B, C, E şi S, clienţilor fiindu-le mai uşor să identifice un model în gama Mercedes-Benz:

GLA – rămâne neschimbat, crossoverul fiind bazat pe clasa A

GLC – Actualul GLK se raportează acum la clasa C, fiind SUV-ul de clasă medie al mărcii

GLE – Actualul ML (sau M), SUV-ul mare de la Mercedes-Benz, raportat la clasa E

GLE Coupe – Concurentul lui X6, practic coupe-ul lui GLE, model nou în gamă

GLS – Actualul GL, raportat la noul S-Class, SUV-ul de lux de la Mercedes-Benz

G – Rămâne neschimbat, pentru că nu poţi să schimbi ceva la marele G, clar, da?!

SLC - actualul SLK, cu trimitere evidentă la clasa C

O să dispară şi denumirile BlueTEC, CDI, Hybrid şi Electric Drive şi vor fi înlocuite de o literă mică: 

c – Gaz natural comprimat, actualul „Natural Gas Drive"
d – Diesel, actualul „BlueTEC" sau „CDI"
e – Electric, înlocuieşte denumirile „Plug-In Hybrid," „BlueTEC Plug-In Hybrid," şi „Electric Drive"
f – Fuel cell, actualul "F-Cell"
h – toate hibridele mărcii

Pentru a face câteva exerciţii, actualul model M 3.0 ML 350 BlueTEC (diesel) se va numi de acum încolo Mercedes-Benz GLE350d, actualul model 3.0 GLK 350 CDI se va numi GLC350d, iar actualul model E 400 Hybrid se va numi E400h. Toate modelele AMG vor avea structura de tipul Mercedes-AMG GT/C63/model nou.

Alte exemple, chiar de la Mercedes-Benz. 4MATIC-ul se păstrează

Cum vi se par modificările celor de la Mercedes-Benz? Vor fi mai uşor sau mai greu de folosit?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.