OFICIAL: Noul Audi A6 Avant

Audi a prezentat versiunea break a modelului de clasă mare A6. Noul model are 4,93 metri lungime şi păstrează liniile clasice care au făcut din acest model un succes pe pieţele vest europene.

Audi a prezentat versiunea break a modelului A6 în cadrul unui eveniment gazduit de oraşul Berlin. Cuvântul de ordine al noului model este "lightweight". Adică uşor! Inginerii Audi au folosit mult aluminiu la caroseria noului model, astfel că greutatea a scăzut cu 70 kg faţă de modelul anterior. Modelul Audi A6 Avant 2.0 TDI are o greutate de 1.640 kg, ca exemplu.

Portbagajul are acum un volum de 565 litri ce poate fi mărit până la 1.680 litri prin rabatarea banchetei.

Interior luxos specific mărcii din Ingolstadt

Lista de gadgeturi opţionale este lungă dar trebuie să remarcăm deschiderea automată a hayonului cu senzor împrumutată de la Volkswagen. Astfel, dacă ai mâinile ocupate, e suficient să pui un picior sub spoilerul spate şi hayonul se va deschide automat.

Lista de motorizări cuprinde două propulsoare pe benzină şi patru diesel. Gama de puteri este între 177 CP şi 313 CP. Cel mai eficient este motorul 2.0 TDI ce consumă doar 5 litri/100 km în ciclu mixt.

Transmisia este asigurată de o cutie manuală cu şase trepte sau cutia automată S tronic cu şapte trepte. Mai sunt disponibile şi cutia cu variaţie continuă multitronic şi cutia cu opt trepte tiptronic. Bineînţeles, transmisia integrală de tip quattro este disponibilă pe acest model.

Vânzările vor debuta în Germania în a doua parte a anului iar preţul de pornire este 40.850 euro.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.