Oficial: rechemare în service pentru 140.000 Hyundai Sonata în USA

Deşi nu a fost consemnat nici un accident, Hyundai Sonata va fi obiectul unei rechemări în service, din cauza unei probleme care poate apărea la sistemul de control al direcţiei.

Oficial: rechemare în service pentru 140.000 Hyundai Sonata în USA Oficial: rechemare în service pentru 140.000 Hyundai Sonata în USA

Conform NHTSA (Institutul American pentru Siguranţa Traficului Rutier), unul dintre cele mai de succes modele noi pe piaţa Americii de Nord, noul Hyundai Sonata trebuie să revină în service, pentru remedierea unei probleme la sistemul de direcţie.

Se pare că un senzor al sistemului de control electronic al direcţiei poate da erori, astfel că şoferul poate pierde parţial sau chiar total controul direcţiei, ceea ce ar putea duce la accidente catastrofale - din fericire, nu a fost înregistrat nici un astfel de incident până acum.

După cum ne-am obişnuit deja, intervenţia în service va fi realizată gratuit, urmând a fi inspectată coloana de direcţie şi făcute reglajele necesare, după înlocuirea senzorului vizat. Numărul de modele Hyundai Sonata care vor ajunge în service în USA este de 139.500 unităţi.

Noul model Sonata nu este la prima "întâlnire" cu service-ul: la începutul lui 2010, vânzările au fost stopate temporar, iar aproximativ 5.000 de maşini au fost rechemate în service, pentru remedierea unei probleme apărute la închiderea centralizată. De asemenea, generaţia precedentă a necesitat remedierea unei probleme cu airbagul pentru pasager.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.