OFICIAL: Saab cumpărată de Spyker

Până la urmă, General Motors a ajuns la un acord cu Spyker pentru vânzarea mărcii Saab, după ce lumea auto a fost ţinută în suspans de tergiversări şi zvonuri mai mult sau mai puţin credibile ori scandaloase. Un lucru e cert: Saab nu a murit!

Din fericire pentru Saab, General Motors nu a mai fost nevoită să apeleze la falimentarea mărcii suedeze, ajungând, într-un final, la un acord cu Spyker, care a preluat controlul Saab, în fruntea firmei rămânând directorul general Ake Jonsson.

VEZI INTERVIURILE DE LA PRELUAREA SAAB DE CĂTRE SPYKER

Spyker şi Saab vor coexista ca mărci surori sub umbrela grupului Amsterdam Euronext, directorul Spyker afirmând că Saab va redeveni un brand cu o personalitate aparte, folosind experienţa emoţională şi legătura cu domeniul aeronautic în continuare. Din punct de vedere business, preluarea Saab înseamnă o creştere a acţiunilor acestei companii cu aproape 15 euro pe acţiune, un lucru care le dă încredere celor de la Spyker într-un viitor profitabil al companiei.

Primul lucru pe care se va concentra noua conducere va fi reluarea planurilor de producţie pentru Saab 9-5 şi impunerea acestui model printre cele mai reprezentative modele din clasa mare. După care urmează să vedem dacă zvonurile despre un nou Saab 9-3 se vor concretiza, dar şi care vor fi modificările privind reţeaua de dealeri pe plan mondial.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.