Oficialii Dacia confirmă SUV-ul!

Oficialii Dacia au declarat că intenţionează să poziţioneze noul SUV ca un concurent pentru modelele similare coreene, preţul mai redus fiind principalul argument.

Oficialii Dacia confirmă SUV-ul! Oficialii Dacia confirmă SUV-ul!
Conform declaraţiilor obţinute de colegii de la Mediafax, se pare că noul SUV sau crossover Dacia nu va fi bazat neapărat pe platforma actuală a Dacia Logan.

Directorul comercial al Dacia, Jaques Daniel, a declarat miercuri că "Dacia va dezvolta şi va lansa un model SUV până la sfârşitul anului 2009. Platforma Logan nu are tracţiune 4x4, ci 4x2, iar când vorbim despre un SUV ne putem gândi la un vehicul 4x4. De aceea, noul model Dacia va fi dezvoltat pe aceeaşi platformă Logan sau pe una uşor modificată".

Totodată, oficialii au declarat că preţul noului SUV Dacia va fi mai mic cu câteva mii de euro faţă de concurenţi precum Hyundai Tucson sau KIA Sportage, maşini ale căror preţuri pornesc din jurul sumei de 17-18.000 euro (cu toate taxele incluse).

Oficialii Dacia confirmă SUV-ul!Pentru a face faţă acestor concurenţi, SUV-ul Dacia ar trebui, totuşi, să aibă capacităţi de trecere decente, ceea ce, corelat cu ideea unei platforme modificate, ar putea face viabilă adoptarea platformei lui Nissan Qashqai - o maşină cu un gabarit suficient, tracţiune 4x2 sau, opţional, 4x4 şi, mai ales, o gamă de motorizări economice. De fapt, până în acest moment, aceasta este şi opinia a 42% dintre participanţii la sondajul promotor.ro, referitor la modelul care ar putea sta la baza noului SUV Dacia.

Nu este de neglijat nici ideea realizării unui model derivat din breakul Dacia Logan MCV, cu ampatament scurtat şi garda la sol ridicată, pe care ar putea fi adaptat sistemul 4x4 care va echipa Renault Kangoo, însă, în acest caz, se pune întrebarea dacă aceste modificări sunt rentabile în comparaţie cu soluţia utilizării platformei lui Nissan Qashqai.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.