Olimpiada de la Londra 2012: 300.000 de lire sterline din… amenzi pentru ”Games Lanes”

Autor: Oraan Mărculescu 14 aug. 2012 Știri auto
Olimpiada de la Londra 2012: 300.000 de lire sterline din… amenzi pentru ”Games Lanes”

Cu ocazia Jocurilor Olimpice de la Londra, autorităţile britanice au găsit o soluţie interesantă pentru a permite accesul cât mai facil prin capitală oficialilor, sportivilor şi VIP-urilor de la Olimpiadă: aşa-numitele ”Games Lanes”.

Adică benzi de circulaţie speciale, însemnate prin marcaje clare şi care totalizează nu mai puţin de 109 mile prin toată Londra. Evident, dată fiind aglomeraţia urbană, au fost destui şoferi care nu au respectat regulile speciale şi au folosit aceste benzi.

Drept pentru care poliţia londoneză, foarte vigilentă, a prins 2.400 de şoferi în flagrant, aceştia primind amenzi usturătoare, de 130 de lire sterline/persoană (aproximativ 165 euro sau 750 de lei).

În total, pe perioada de circa 2 săptămână în care s-a desfăşurat Olimpiada de la Londra, au fost emise amenzi de circa 300.000 de lire sterline, ceea ce echivalează cu aproape 400.000 euro!

Pe de altă parte, şeful departamentului de transporturi din Londra, Garrett Emmerson, a declarat că în prima săptămână poliţia a emis doar avertismente, pentru a le permite şoferilor să se acomodeze cu noile reguli, deci încă nu se ştie exact câţi bani vor fi încasaţi din amenzi.

”Coşmarul” londonezilor nu se sfârşeşte, însă: chiar dacă pe 14 august benzile speciale ”Games Lanes” vor ieşi din uz, ele vor fi repuse în funcţiune, pe o distanţă de 8,7 mile, cu ocazia Jocurilor Paraolimpice, în perioada 25-29 august.

Ce credeţi:

SUNT JUSTIFICATE ACESTE AMENZI PENTRU GAMES LANES?

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide