Opel a anunţat astăzi planul strategic PACE

Autor: Marius Vișan 09 nov. 2017 Știri auto
Opel a anunţat astăzi planul strategic PACE

Michael Lohscheller, CEO al Opel Automobile GmbH, a anunţat astăzi planul strategic PACE! de a reveni la baze financiare solide şi a spori competitivitatea şi dezvoltarea durabilă. Toate iniţiativele PACE! vor contribui la atingerea obiectivelor de a genera un flux pozitiv de numerar din activităţi operaţionale şi o marjă operaţională recurentă în sectorul auto de 2% în primă fază până în 2020 şi de 6% până în 2026. Eforturile comune vor genera sinergii anuale la nivelul Grupului PSA de 1,1 miliarde de euro în 2020 şi 1,7 miliarde de euro în 2026. Toate aceste acţiuni vor contribui la stabilirea pragului de rentabilitate la un număr de 800.000 de autovehicule Opel/Vauxhall, creând un model de afaceri profitabil indiferent de provocări.

Având acces complet la tehnologiile Grupului PSA, Opel/Vauxhall va deveni lider european în materie de reducere a emisiilor de CO2. Până în 2024, toate gamele de autoturisme pentru Europa vor fi electrificate, oferind o versiune de propulsie pur electrică, pe bază de baterie sau una hibridă plug-in, alături de motoare cu ardere internă eficiente. Până în 2020, Opel/Vauxhall va lansa pe piaţă patru game de autovehicule electrificate, inclusiv Grandland X PHEV şi următoarea generaţie a modelului Corsa ca autovehicul complet electric.

Compania îşi va spori competitivitatea până în 2020, de exemplu prin reducerea cu 700 € a costurilor per autovehicul. Cheltuielile de marketing vor fi reduse cu peste 10%. Eficienţa globală va fi sporită prin reducerea complexităţii la nivelul tuturor departamentelor, cu un raport cheltuieli generale şi administrative/venituri redus de la 5,6% la 4,7% şi cu obiectivul clar de a aduce compania spre nivelul de referinţă din industria auto în ceea ce priveşte raportul costuri pentru salarii/venituri. Optimizarea cheltuielilor de cercetare şi dezvoltare şi a cheltuielilor de capital la 7-8% din venituri, a proceselor de producţie şi a celor administrative până în 2020 şi atingerea unui capital de lucru de 1,2 miliarde de euro până în 2022 vor contribui, de asemenea, la consolidarea sinergiilor.

Îmbunătăţirea competitivităţii uzinelor de producţie va permite noi alocări ale autovehiculelor pentru a asigura o eficienţă mai ridicată în următorul deceniu. Cele două platforme ale Grupului PSA, CMP şi EMP2, vor fi utilizate în toate uzinele Opel/Vauxhall. Pentru început, un SUV bazat pe platforma EMP2 este planificat pentru Eisenach în 2019 şi un autovehicul din segmentul D bazat pe aceeaşi platformă va fi produs în Rüsselsheim. Alocarea noilor sisteme de propulsie în uzinele de producţie Opel/Vauxhall va facilita trecerea de la motoarele şi transmisiile GM la cele ale Grupului PSA.

„PACE! va exploata întregul nostru potenţial. Acest plan este de importanţă majoră pentru companie, pentru protecţia angajaţilor împotriva turbulenţelor şi pentru a transforma Opel/Vauxhall într-o companie globală sustenabilă, profitabilă, care să adopte pe scară largă sistemele electrificate. Viitorul nostru va fi securizat şi vom contribui prin excelenţa germană la dezvoltarea Grupului PSA. Implementarea acestuia a început deja, toate echipele fiind dornice să îndeplinească obiectivele”, a declarat Michael Lohscheller, CEO Opel.

Planul a fost stabilit cu intenţia clară de a menţine în funcţiune toate uzinele şi de a evita concedierile forţate în Europa. Reducerea costurilor salariale, necesară şi sustenabilă, va fi realizată prin măsuri rezonabile, cum ar fi conceptele inovatoare de organizare a timpului de lucru, programele de voluntariat sau schemele de pensionare anticipată.

Toate autovehiculele Opel/Vauxhall noi vor fi proiectate în sediul de la Rüsselsheim, care va fi transformat într-un centru de competenţă globală pentru întregul Grup PSA. Au fost stabilite primele domenii de expertiză, ca de exemplu tehnologia celulelor de carburant, anumite tehnologii de conducere automatizată şi sisteme de asistenţă pentru şofer. Acestea vor garanta şi mai mult calitatea ingineriei germane şi inovaţiile accesibile. În total, până în anul 2024 numărul platformelor utilizate de Opel/Vauxhall pentru autoturismele sale va fi redus de la 9, utilizate în prezent, la doar 2. În plus, familiile de sisteme de propulsie vor fi optimizate, numărul lor reducându-se de la 10, utilizate în prezent, la 4. „Asigurarea coerenţei dintre arhitectură şi familiile de sisteme de propulsie va reduce în mod substanţial complexitatea proceselor de dezvoltare şi producţie, asigurând sporirea efectelor şi sinergiilor şi contribuind la rentabilitate în ansamblu”, a spus Lohscheller.

Opel/Vauxhall va adopta arhitecturile autovehiculelor eficiente şi flexibile ale Grupului PSA mai rapid decât fusese prevăzut iniţial. Începând din 2024, toate modelele de autoturisme Opel/Vauxhall vor avea la bază arhitecturile reunite ale Grupului PSA. Următoarele modele vor fi Combo, în 2018, şi noua generaţie a celui mai bine vândut model, Corsa, în 2019. Acest proces va fi continuat în ritm susţinut, cu o lansare majoră pe an. Luând în calcul toate caroseriile, Opel/Vauxhall va lansa 9 modele noi până în 2020. Această gamă va spori puterea mărcii Opel/Vauxhall.

Sporirea cifrei vânzărilor pentru marca Opel/Vauxhall va fi susţinută prin iniţiative cum ar fi începerea efectuării unor oferte financiare şi mai atrăgătoare, precum şi oferte complete de leasing prin intermediul Serviciilor financiare ale Opel şi Vauxhall.

În plus, Opel va pătrunde până în 2022 pe mai mult de 20 de pieţe noi de export. Mai mult decât atât, Opel va explora oportunităţile profitabile pe termen mediu de export la nivel global.

Pentru a promova creşterea vânzărilor de autovehicule comerciale uşoare, Opel/Vauxhall va lansa modele noi şi va pătrunde pe noi pieţe având obiectivul clar de a spori cu 25% cifra vânzărilor pentru autovehiculelor comerciale uşoare până în 2020, comparativ cu 2017.

„PACE! a fost creat de Opel/Vauxhall pentru susţinerea angajaţilor noştri, ca o măsură de sporire imediată a performanţei”, a declarat Lohscheller.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide