Opel Karl, înlocuitorul lui Agila, este cel mai mic model al mărcii germane

Opel mizează puternic pe segmentele mini şi subcompact. După lansarea lui Adam şi a noii generaţii Corsa, germanii anunţă un nou model – cel mai mic din gamă – care va apărea pe piaţă în 2015.

Opel Karl, înlocuitorul lui Agila, este cel mai mic model al mărcii germane Opel Karl, înlocuitorul lui Agila, este cel mai mic model al mărcii germane

Opel Karl este numele celui mai nou model al producătorului din Rüsselsheim. Cu o lungime de doar 3,68 metri, noul Opel Karl va înlocui actualul Agila (construit în colaborare cu Suzuki) şi va deveni, astfel, cel mai mic model din gama mărcii germane. Da, e mai mic decât Adam – care măsoară 3,69 metri lungime.

Deocamdată avem doar câteva imagini teaser, dar, potrivit informaţiilor oficiale, Opel Karl va avea cinci uşi şi până la cinci locuri şi se va alătura modelelor Corsa şi Adam în noua gamă de modele mini şi subcompacte.

Cu alte cuvinte, Karl va avea de înfruntat o competiţie destul de puternică, formată din modele ca Volkswagen Up!, Citroën C1, Ford Ka, Hyundai i10, Kia Picanto, Renault Twingo, Toyota Aygo şi Peugeot 108.

Noul Karl, alături de Adam şi Corsa

Numele Karl aduce un omagiu unuia dintre fiii lui Adam Opel, cel care a înfiinţat compania germană în anul 1862. În Marea Britanie, modelul se va numi Vauxhall Viva – model care a fost produs în statul insular în trei generaţii între 1963 şi 1979.

Potrivit britanicilor de la Auto Express, noul Opel Karl/Vauxhall Viva va avea la bază viitoarea generaţie a modelului de oraş Chevrolet Spark şi va fi produs în Coreea de Sud.

Opel Karl va fi prezentat, cel mai probabil, la Salonul Auto Geneva din 2015 şi va fi pus în vânzare în vara aceluiaşi an.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.