Opel lansează sistemul de asistenţă OnStar în Europa

În Statele Unite ale Americii, Canada, Mexic şi China, sistemul OnStar e deja disponibil. În Europa, însă, clienţii modelelor produse de gigantul auto american General Motors nu au avut acces la acest sistem. Până acum.

Opel lansează sistemul de asistenţă OnStar în Europa Opel lansează sistemul de asistenţă OnStar în Europa

S-ar putea să fi auzit deja de sistemul OnStar, fiindcă el există deja de ani buni pe modelele produse de General Motors pentru piaţa din Statele Unite ale Americii. Şi Canada. Şi China. Şi Mexic. Dar nu şi în Europa.

Ei bine, lucrurile se vor schimba din a doua jumătate a anului 2015, fiindcă modelele Opel vor primi, treptat, sistemul de asistenţă OnStar, iar lansarea oficială va avea loc la Salonul Auto Geneva 2015.

Pe scurt, dacă maşina este dotată cu aşa ceva, şoferul poate apăsa pe un buton ca să ceară asistenţă pentru aproape orice, oricând – de la cum se schimbă o roată şi până la anunţarea unui accident. Totodată, sistemul OnStar o să vină şi cu o aplicaţie pentru telefonul mobil, cu ajutorul căreia vei putea descuia uşile maşinii.

Mai mult, dacă airbagurile se declanşează (în cazul unui accident), operatorii sunt contactaţi automat şi vor vorbi cu tine ca să vadă dacă trăieşti sau dacă ai fost rănit. În acelaşi timp, aceeaşi operatori pot să ceară pentru tine ajutorul Poliţiei şi al Ambulanţei, în cazul în care tu nu te poţi mişca.

Pe lângă toate acestea, OnStar trimite automat un raport lunar cu starea maşinii către un centru de date, iar şoferul poate cere oricând rezultatele acestor rapoarte. Mai mult, modelele care vor fi dotate cu acest sistem vor primi şi un hotspot wireless care poate oferi internet la un număr maxim de şapte dispozitive (telefoane sau tablete).

Alături de OnStar, Opel prezintă la Salonul Auto Geneva 2015 noile modele Karl şi Corsa OPC.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.