Opel pregăteşte un rival pentru Mini?

Cei de la Opel au ambiţii mici, dar mari: urmează să scoată un nou model, un rival direct pentru Mini, care, deocamdată, este ”alintat” intern ca Opel Junior. Să vedem despre ce este vorba.

Opel pregăteşte un rival pentru Mini? Opel pregăteşte un rival pentru Mini?

Britanicii de la AutoExpress sunt în măsură să ne prezinte primele informaţii despre viitorul model premium de clasă mică Opel, rival pentru Mini, precum şi primele schiţe - vezi aici imaginile.

Conform directorului Vauxhall (filiala Opel din Marea Britanie), noul model, cunoscut intern sub numele de cod Opel Junior, se va baza pe platforma citadinei Opel Corsa, dar va fi mai mic şi va avea un stil funky, pe gustul publicului care, la ora actuală, se îndreaptă către Mini, Fiat 500 sau Citroen DS3.

Din detaliile de până acum reiese că "baby-Opel" va avea un stil destul de apropiat de al viitorului Opel Astra GTC, urmând a fi o copie la scară redusă a acestuia, dar cu o personalitate proprie. Şi, pentru că vorbim de domeniul premium, oficialii anunţă că interiorul micului Opel life-style va beneficia de o atenţie deosebită atât în ce priveşte designul, cât şi calitatea materialelor.

Motorizările urmează să fie noi, fiind dezvoltate de General Motors, iar propulsorul de bază se pare că va fi un motor pe benzină de 1,0 litri, cu injecţie directă şi care promite un consum de numai 3,5 litri/100 km şi emisii CO2 sub 100 g/km. Evident, va exista şi o motorizare de top, de circa 150 CP, dar despre aceasta încă nu au fost oferite detalii.

Preţul de bază pentru noul model Opel premium se pare că va fi de 11.000 lire sterline în Marea Britanie (circa 12.600 euro), deci nu vorbim de un model ieftin. Acest rol urmează să îl preia noua generaţie Opel Agila, care va fi lansată în 2014 şi va prelua platforma tehnică a unui model Chevrolet, probabil Spark.

Foarte interesant pasul îndrăzneţ pe care îl face Opel prin acest nou model, care vizează domeniul premium al clasei mici, dominat de Mini. Aşteptăm Salonul Auto Frankfurt 2011 pentru mai multe detalii sau chiar un concept premergător modelului de serie.

CREDEŢI CĂ VA AVEA SUCCES NOUL OPEL "JUNIOR"?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.