Opel recheamă în service peste 1.100 de maşini în România

Peste 1.100 de unităţi Opel vândute în România vor fi rechemate în service, în cadrul campaniei globale care include peste 200.000 de maşini ale constructorului german.

Opel recheamă în service peste 1.100 de maşini în România Opel recheamă în service peste 1.100 de maşini în România

Peste 1000 de unităţi Opel vândute în România vor fi rechemate în service, în cadrul campaniei globale care include peste 200.000 de maşini ale constructorului german.

În România sunt vizate 1071 de modele Opel Corsa E şi 42 de modele Opel Adam.

Potrivit formularului de notificare către ANPC, sunt afectate autoturismele echipate cu motor pe benzină de 1,2 şi 1,4 litri (coduri RPO: LDC, LDD şi LWD, produse în perioada 2018-2019) şi constructorul anunţă că este posibil ca nivelul de emisii NOx al autovehiculelor afectate să depăşească reglementările Euro 6D-TEMP.

Nu au fost înregistrate accidente şi reparaţia presupune o actualizare software, iar costul operaţiunii este suportat de Opel.

Acţiunea a început pe 29 aprilie şi nu are limită de timp.

Opel recheamă 210.000 de modele la nivel mondial

Autoritatea germană de reglementare în domeniul automobilelor a ordonat săptămâna trecută companiei Opel să recheme în service o parte din automobilele pe benzină produse între 2018 şi 2019, deoarece acestea depăşesc limitele de emisii, raportează europe.autonews.com.

Sunt vizate modelele Adam şi Corsa. Rechemarea afectează 210.000 de vehicule din Europa, dintre care 54.000 se află în Germania.

În urma testelor s-a arătat că aşa-numitul control Lambda la unele modele Adam şi Corsa fabricate în 2018 şi 2019 poate avea abateri la viteze mari. Asta înseamnă că maşinile care circulă peste 50.000 de kilometri ar putea depăşi nivelul admis al emisiilor pe parcursul duratei lor de viaţă. Opel a început să informeze clienţii încă de acum două luni. Aceştia sunt chemaţi la service pentru actualizarea softurilor. 

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.