Oraşele cu mai multe maşini decât locuitori

Autor: Alexandru Banu 30 nov. 2017 Știri auto
Oraşele cu mai multe maşini decât locuitori

Numarul masinilor la nivel global este in continua crestere. Acest fapt nu este o noutate. Doar in Romania, in prima jumatate a anului 2017 s-au inregistrat peste 250.000 de masini noi pe strazile nationale.

Din ce in ce mai multi oameni nu mai vad masinile ca pe un moft, ci ca pe o necesitate. Astfel apar din ce in ce mai multe automobile pe strazile fiecarei tari.

Insa situatia tinde sa devina si exagerata uneori. Stiati ca exista un oras in intreaga lume unde efectiv sunt inregistrate mai multe masini decat locuitori ai orasului? Care este acest oras?
Este vorba de Los Angeles. Multi specialisti spun ca acest lucru se datoreaza faptului ca zona mitropolitana este una dintre cele mai mari aglomeratii urbane din lume.

In 2014, conform datelor oficiale, Los Angeles adapostea 3.960.000 de oameni. Iar numarul autovehiculelor inregistrate era de 7.423.446 de masini. Dintre acestea, peste 6 milioane erau autoturisme, 1.066.409 erau camioane, iar 159.464 erau motociclete.

Imaginati-va nivelul de poluare din acest oras! Aici exista practic aproape 2 masini pe cap de locuitor. Nivelul de noxe emise este inimaginabil.

Si trebuie sa ne gandim ca americanii prefera in general masinile din clasa muscle, cu motor puternic, piese auto extrem de scumpe si cu un consum super ridicat. Astfel, acestea se presupune ca emit un numar mult mai mare de poluanti in atmosfera.

Iata asadar un oras in care cu siguranta nu ai dori sa te trezesti blocat in trafic in cazul unei ore de varf! 

IATĂ AICI CARE ORAŞE DIN ROMÂNIA AU MAI MULTE MAŞINI DECÂT LOCUITORI

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide