Oraşul care va avea primul serviciu de taxi asigurat de drone [VIDEO]

Autor: go4it.ro 15 feb. 2017 Știri auto
Oraşul care va avea primul serviciu de taxi asigurat de drone [VIDEO]

Controlate de calculator şi coordonate dintr-un centru de comandă aflat la distanţă, dronele pentru transport de persoane şi-ar putea face debutul în Dubai chiar din această vară, scrie Go4it.ro.

Potrivit unui clip promoţional publicat de o agenţie guvernamentală, oraşul Dubai va avea începând cu luna iulie un nou serviciu pentru transport de pasageri, asigurat pe calea aerului cu ajutorul unei flote de Drone „auto-pilotate”.

Vehiculul de zbor este eHang184, o un model de dronă proiectat şi construit în China, capabil să transporte un singur pasager cu greutate de până la 100 Kg, atingând o viteză maximă de 160 Km/h. Vehiculul de zbor cu propulsie electrică are o autonomie de 50 km, sau 30 minute de zbor.

Noua dronă eHang184 este folosită deja deasupra oraşului Dubai, oferind curse demonstrative pentru presa locală. Însă potrivit Dr. Steve Wright, lector la Universitatea West of England şi expert în sisteme de aviaţie, adevărata provocare nu este introducerea unui serviciu de transport funcţional, ci asigurarea acestuia în condiţii de siguranţă folosind vehicule de zbor care oferă redundanţă în eventualitatea apariţiei unor defecţiuni.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide