(P) Cum să pui bazele unei afaceri cu piese auto

Autor: ProMotor 12 iun. 2019 Știri auto
(P) Cum să pui bazele unei afaceri cu piese auto

Dacă intenţionezi să-ţi creezi un magazin de piese auto, trebuie să ştii aceasta este o piaţă foarte promiţătoare. În 2018 s-a înregistrat cel mai mare volum de vânzări de autovehicule noi în România, mai mult decât în 2017 cu 19, 6%.

Dacă ţinem cont de faptul că maşina nu mai este un moft, ci o reală necesitate, acest procent este unul absolut firesc. La fel de firească poate fi şi vânzarea de piese auto, având în vedere că deţinătorii de maşini au întotdeauna nevoie de piese diverse.

Trebuie să fii însă conştient că este o piaţă foarte competitivă. Pentru a avea succes ca antreprenor, ai nevoie de o viziune de afaceri şi oportunităţi. De asemenea, trebuie să oferi lucruri diferite pentru a atrage clienţi.

În plus, trebuie să fii pasionat de maşini. Din punctul nostru de vedere reprezintă o trăsătură comună a antreprenorilor care au un magazin de piese auto. Totodată  cunoştinţele solide despre mecanică reprezintă cheia unui serviciu excepţional oferit clienţilor. Acestea îţi vor permite să-ţi supervizezi cu atenţie angajaţii. Dar nimic nu te împiedică să explorezi, să te bucuri şi să înveţi cu timpul despre maşini.

Alege bine elementele care vor face parte din magazinul de piese auto şi elaborează un plan coerent pentru a face faţă provocărilor care pot să apară

Planifică stocul de piese auto

Cum se pune la punct un magazin de piese auto este o preocupare pentru mulţi antreprenori. Prin urmare, primul pas este planificarea. Fă un plan strategic şi adună tot ceea ce ai nevoie pentru a-ţi vedea visul cu ochii, acela de a avea propria afacere. Adună informaţii şi foloseşte orice metodă pentru a-ţi atinge obiectivul.

Analizează concurenţă, cercetează magazinele de piese auto, cu tradiţie pe piaţă. Vezi care sunt  mecanismele lor şi notează-ţi tot ce te va ajuta să-ţi creezi o afacere profitabilă şi de succes.

Studiul de proiectare a magazinului de piese auto

Pentru a avea succes în domeniul pieselor de schimb pentru autoturisme, trebuie să ştii cum funcţionează piaţa. Acest lucru este una dintre ele cele mai importante sarcini pentru un antreprenor. Toate deciziile despre măsurile de gestionare a vânzărilor şi de creare a strategiilor de marketing şi promovare provin din funcţionarea pieţei.

Cu cât ştii mai mult despre conceptul de produs de consum şi de calitate a serviciului, cu atât îţi poţi dezvolta afacerea.
Următorul pas este să verifici viabilitatea afacerii. Pe baza unor informaţii solide şi fiabile, analizează modul în care afacerea ta va fi autosuficientă pe piaţă şi creează-ţi bugetul.

Înfiinţarea magazinului de piese auto

După crearea bugetului, trebuie să găseşti un spaţiu pentru afacerea cu piese auto. Alege o zonă cu acces uşor pentru clienţi şi posibilitate de parcare. În plus, ia în considerare concurenţa din zonă şi încearcă să-ţi deschizi magazinul într-o zonă aglomerată, unde există multe afaceri asemănătoare cu a ta. În felul acesta, vei atrage mai mulţi clienţi şi mai mult profit.
Afacerea trebuie să fie în măsură să îndeplinească cerinţele minime şi să ofere toate instrumentele necesare, produsele şi serviciile definite.

De asemenea, trebuie să alegi o echipă care are cunoştinţe de bază despre piesele auto.  Asigură-te că cei angajaţi îndeplinesc obiectivele stabilite datorită motivaţie şi gestionează bine magazinul.

Ce produse se vând într-un magazin de piese auto?

Gama de produse dintr-un astfel de magazin este foarte mare. Cantitatea şi varietatea de piese şi branduri pot depinde de locul unde îţi deschizi magazinul şi dacă vrei să te axezi pe un anumit grup ţintă, cum ar fi deţinătorii de maşini de lux sau populare.

Există domenii care necesită numai anumite linii de produse şi servicii sau linia de produse compatibilă cu cele mai utilizate maşini. Este întotdeauna bine să verifici starea pieţei şi să-ţi adaptezi linia de produse şi servicii în funcţie de clienţi.
Într-un magazin de piese auto poţi vinde, de exemplu, următoarele:

– Faruri de diferite tipuri şi dimensiuni

– Anvelope pentru toate brandurile de automobile

– Oglinzi

– Preşuri

– Plăcuţe de frână

– Piese pentru partea mecanică a maşinii

– Piese de schimb pentru autoturisme electrice

– Baterii

– Alte articole

Cum îţi amenajezi magazinul?

Simplu şi rapid, folosindu-te de rafturile metalice potrivite. Ai ocazia să le achiziţionezi la cele mai bune preţuri, dacă intri pe Rafturionline.ro. Gama variată de rafturi metalice pentru magazin de aici, îţi vor oferi posibilitatea să eficientizezi cât mai mult organizarea magazinului şi să atragi atenţia clienţilor datorită modului elegant şi practic de amenajare.

Acestea fiind zise, urmează-ne sfaturile, urmează-ţi pasiunea pentru maşini, îndeplineşte-ţi dorinţa de a-ţi crea propria afacere. Mult succes! 
 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide