Până în 20 oct, toţi taximetriştii trebuie să treacă la noul tarif mare

Autor: Alexandru Banu 16 oct. 2017 Știri auto
Până în 20 oct, toţi taximetriştii trebuie să treacă la noul tarif mare

Companiile de taxi din Bucureşti şi Ilfov care în prezent au tarife de 1,39 lei/km vor trece la tarifarea de 1,69-1,70 lei/km până pe 20 octombrie, în săptămâna 16-20 octombrie, pe măsură ce aparatele de taxare vor fi resoftate, iar pe portierele maşinilor se vor afişa noile preţuri.

Majorarea tarifelor de la 1,39 la 1,70 lei/km era prevăzută, anterior, pentru data de 1 octombrie, dar din cauză că numărul maşinilor este mare – de ordinul miilor – companiile au amânat acest termen până la 20 octombrie, afirmă taximetriştii bucureşteni.

Până în prezent, după 1 octombrie, doar Speed Taxi a majorat tarifele, de la 1,39 la 1,69 lei/km, şi Cristaxi Service – de la 1,39 la 1,70 lei/km.

„De data asta, nu mai e un zvon şi nu ne mai lăsăm în offsaid unii pe alţii. Tarifele au să crească la toţi, dar e o problemă de resoftare a aparatelor şi de recolantare – de afişare pe portiere a noilor tarife – la câteva mii de maşini. Din cauza asta n-au crescut la toţi din 1 octombrie, dar avem termenul de 20 octombrie pentru încheierea acestor manopere”, a declarat pentru MEDIAFAX reprezentantul unei companii de taximetrie.

Motivul majorării tarifelor este, potrivit taximetriştilor, modificarea legislaţiei privind munca part-time. Astfel, pentru angajaţii care aveau 2-4 ore pe zi ca timp de lucru oficial, contribuţiile sociale nu se mai plătesc fracţionat, ci integral, ca şi cum timpul de lucru oficial ar fi de opt ore pe zi.

„Pentru patroni, acum este acelaşi cost cu CAS-urile, practic nu mai are rost să ţină contracte doar pe două sau patru ore, că plătesc tot ca la angajaţii pe opt ore, iar ca să suporte aceste creşteri măresc tariful. Unii, probabil, vor mări şi planul zilnic, alţii poate nu”, a mai spus taximetristul.

În prezent, tarife de 1,39 lei/km încă mai au companii precum Pelicanul, Next, Cobălcescu, Dartex, Total, AS sau Leone, celelalte fiind trecute deja, încă din vară, la tarife mai mari.

Companiile care au acum tarife de peste 1,70 lei/km nu vor majora aceste costuri odată cu societăţile care vor trece, până pe 20 octombrie, de la 1,39 la 1,70 lei/km.

Sursă Mediafax.ro

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide