Panamera trece la sistemul hibrid. Noul model vine cu performanţe uimitoare – PREŢURI ŞI FOTO

Autor: ProMotor acum 3 ani Știri

 


Porsche va prezenta în premieră, la Salonul Auto de la Paris, al patrulea model din gama Panamera: Panamera 4 E-Hybrid. Automobilul este dotat cu sistem de tracţiune integrală şi cu o autonomie în regim electric de până la 50 km, acesta generând o putere de 462 CP la un consum de combustibil de 2,5 l/100 km, conform New European Driving Cycle (NEDC). Panamera 4 E-Hybrid poate fi comandat acum în România, iar preţul porneşte de la 95.492 euro fără TVA.

Noul hibrid plug-in Porsche porneşte întotdeauna în modul electric şi poate parcurge, fără să genereze emisii, o distanţă de până la 50 de kilometri, cu o viteză maximă de 140 km/h. Viteza maximă pe care o poate atinge este de 278 km/h şi un cuplu instantaneu la plecarea de pe loc de 700 Nm. Modelul sport hibrid, cu patru uşi, depăşeşte bariera de 100 km/h în doar 4,6 secunde. 

Motorul electric este alimentat cu energie cu ajutorul unei baterii litiu-ion, răcită cu lichid. Şi, deşi capacitatea bateriei (care este integrată sub portbagaj) a crescut de la 9,4 la 14,1 kWh, greutatea acesteia a rămas aceeaşi. Acumulatorului de înaltă tensiune îi trebuie numai 5,8 ore pentru a fi complet încărcat la o priză de 230-V, 10-A. În cazul în care conducătorul auto alege să utilizeze încărcătorul opţional de 7,2 kW de la bordul automobilului şi o sursă de curent de 230-V, 32-A în loc de încărcătorul standard de 3,6 kW de pe Panamera, bateria se încarcă complet în doar 3,6 ore.

Procesul de încărcare poate fi pornit cu ajutorul unui cronometru, prin intermediul Porsche Communication Management (PCM) sau al aplicaţiei Porsche Car Connect (disponibilă pentru smartphone-uri şi Apple Watch). Mai mult, Panamera 4 E-Hybrid este echipată în standard cu aer condiţionat auxiliar, pentru a răci sau încălzi habitaclul în timpul încărcării.

A doua generaţie Panamera beneficiază de un display şi un modul de control prin intermediul variantei standard a Porsche Advanced Cockpit, cu panouri tactile şi display-uri configurabile individual. Două ecrane laterale de şapte inci, aşezate de o parte şi de alta a turometrului analogic, formează cabina de pilotaj interactivă, şi, spre deosebire de celelalte versiuni ale modelului de serie, Panamera 4 E-Hybrid dispune de un indicator de baterie adaptat pentru operarea hibridă. 

Un ecran tactil de 12,3 inci funcţionează drept unitate centrală de control şi afişaj PCM. Conducătorul auto poate avea acces la diferite informaţii specifice automobilului hibrid atât aici, pe ecran, cât şi pe panoul de bord. Atât afişajul pentru funcţia boost, cât şi cel pentru rularea hibridă sunt practice şi in-formative. Afişajul pentru funcţia boost arată energia disponibilă pentru accelerări rapide, în timp ce afişajul pentru utilizarea hibridă afişează diferite semnale vizuale pentru administrarea sistemului de propulsie electrică.

Panamera 4 E-Hybrid poate fi comandat acum în Europa

Panamera 4 E-Hybrid poate fi deja comandat în România, iar preţurile încep de la 95.492 euro fără TVA. Primele unităţi vor fi livrate în Europa începând cu mijlocul lunii aprilie 2017, iar livrările pe celelalte continente vor continua pe parcursul anului viitor.

Versiunea hibrid plug-in este cel de-al patrulea model din noua gamă Porsche Panamera; toate modelele au sistem de tracţiune integrală. Noua linie include modelele Panamera Turbo (404 kW/550 CP), Panamera 4S (324 kW/440 CP), Panamera 4S Diesel (310 kW/422 CP) şi Panamera 4 E-Hybrid (340 kW/462 CP).

Aceste patru modele se află la confluenţa dintre maşinile sport şi maşinile destinate pasagerilor, reprezentând exponente ale conceptului de Grand Turismo, capabil să livreze o combinaţie unică de dinamică şi confort.
Comentarii
VIDEO | Moment ŞOCANT în direct la TV. Camerele au surprins totul:
VIDEO | Moment ŞOCANT în direct la TV. Camerele au surprins totul: "M-ai violat, m-ai făcut de ruşine!"
Corina Bud încinge internetul! S-a lăsat fotografiată goală-pușcă. Arată fenomenal la 39 de ani FOTO
Corina Bud încinge internetul! S-a lăsat fotografiată goală-pușcă. Arată fenomenal la 39 de ani FOTO
Dincă și-a denunțat complicele. Risipițeanu e adevăratul
Dincă și-a denunțat complicele. Risipițeanu e adevăratul "monstru din Caracal"
„Şefule, de ieri vreau să dau de tine. Să ştii că ai de la mine...” / Discuţie incredibilă între şeful de post şi mama unor răpitori
„Şefule, de ieri vreau să dau de tine. Să ştii că ai de la mine...” / Discuţie incredibilă între şeful de post ...
Cristi Borcea lovește din nou: 'O iubește ca un nebun și va mai avea copii'
Cristi Borcea lovește din nou: 'O iubește ca un nebun și va mai avea copii'
Nerecomandat pentru cei sensibili. Deznodământul surprinzător al luptei dintre un piton uriaş, un bursuc şi doi şacali | VIDEO
Nerecomandat pentru cei sensibili. Deznodământul surprinzător al luptei dintre un piton uriaş, un bursuc şi doi şacali ...
O vezi zilnic la TV, dar habar nu aveai ce ascunde vedeta de la noi pe sub haine! Imaginile momentului FOTO HOT
O vezi zilnic la TV, dar habar nu aveai ce ascunde vedeta de la noi pe sub haine! Imaginile momentului FOTO HOT
ATENŢIE, bărbaţi! Dacă FEMEIA ta face asta frecvent este CLAR că te înşală cu altul
ATENŢIE, bărbaţi! Dacă FEMEIA ta face asta frecvent este CLAR că te înşală cu altul
ATUNCI ŞI ACUM | Cât de mult s-a transformat fetiţa care a ridicat România în picioare. O mai recunoşti? Cum arăta acum 20 de ani
ATUNCI ŞI ACUM | Cât de mult s-a transformat fetiţa care a ridicat România în picioare. O mai recunoşti? Cum arăta ...
Cât te costă să ajungi propriul tău patron. Cu mult mai puţini bani decât te-ai fi aşteptat, îţi poţi deschide propria ta...
Cât te costă să ajungi propriul tău patron. Cu mult mai puţini bani decât te-ai fi aşteptat, îţi poţi deschide ...
De sezon! Cum deszăpezeşti maşina în câteva secunde, fără să te uzi sau murdăreşti. Soluţia INCREDIBILĂ a acestui şofer s-a viralizat [VIDEO]
De sezon! Cum deszăpezeşti maşina în câteva secunde, fără să te uzi sau murdăreşti. Soluţia INCREDIBILĂ a acestui ...
A spart toate audientele! A pozat in sanii goi, la 45 de ani! Vedeta a avut curaj mult. Arata fenomenal
A spart toate audientele! A pozat in sanii goi, la 45 de ani! Vedeta a avut curaj mult. Arata fenomenal
Dragnea rămâne în închisoare! Contestaţia sa a fost anulată
Dragnea rămâne în închisoare! Contestaţia sa a fost anulată
Inchide