"Părintele" Dacia a anunţat 10 noi maşini cu preţuri accesibile

Renault-Nissan va lansa peste 10 de vehicule cu tehnologie de acţionare autonomă în următorii patru ani

"Părintele" Dacia a anunţat 10 noi maşini cu preţuri accesibile "Părintele" Dacia a anunţat 10 noi maşini cu preţuri accesibile

 

 

Grupul Renault-Nissan a anunţat vineri printr-un comunicat de presă, că va lansa mai mult de 10 de vehicule, cu tehnologie de acţionare autonomă în următorii patru ani. Maşinile vor avea preţuri accesibile, iar zonele unde vor apărea acestea sunt: Statele Unite, Europa, Japonia şi China.

În plus, Renault-Nissan va lansa o gamă de aplicaţii de conectivitate care va uşura interacţiunea şoferului şi pasagerilor cu reţele sociale, alte canale moderne de comunicare şi sistemul de infotainment. După jumătatea lui 2016 Grupul va lansa o noua aplicaţie pentru dispozitivele mobile care va permite interacţiunea la distanţă cu maşina.

Citeşte şi 5 maşini premium second hand mai ieftine de 8.000 de euro

Citeşte şi 5 drumuri magice pe care poţi evada cu maşina

Citeşte şi Cum să-ţi dezabureşti cel mai rapid parbrizul - Metoda NASA

Citeşte şi Ai maşină diesel? Iată 10 lucruri DE ŢINUT MINTE iarna

Renault-Nissan este determinat să-şi atingă obiectivele de zero emisii şi zero decese, în ceea ce priveşte maşinile pe care le produc. Compania a vândut deja aproape 300.000 de vehicule electrice de la lansarea modelului Nissan Leaf, în decembrie 2010. 

Este de aşteptat ca aplicaţiile autonome instalate pe maşini să contribuie la reducerea greşelilor de conducere, erori din cauza cărora se produc 90 la suta din totalul deceselor.

2016 va marca debutul vehiculelor cu “single-lane control” (control pe o singură bandă), o caracteristică care permite maşinii să se conducă în mod autonom pe autostrăzi, inclusiv în traficul aglomerat. În 2018, Renault-Nissan va lansa vehicule cu “multiple-lane control” (control pe mai multe benzi), care va permite maşinii să schimbe singură benzile in timpul deplasării pe autostradă. În 2020 se preconizează că va apărea maşina cu care pot circula singură prin intersecţii şi prin traficul rutier din oraşe.

Citeşte şi Cele mai bune lanţuri de zăpadă din lume - VIDEO

Citeşte şi 7 lucruri pe care să NU le faci la volan, pe polei şi gheaţă

Citeşte şi Cum să-ţi dezabureşti cel mai rapid parbrizul - Metoda NASA

Citeşte şi Calculatorul ANAF pentru timbrul de mediu 2016. Află cât vei plăti anul acesta

Citeşte şi Cum se calculează tariful UBER care a enervat utilizatorii. Factorul de multiplicare - explicat de companie pentru ProMotor

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.