Părintele lui Porsche 911 a murit

Creatorul primului Porsche 911 a fost găsit mort joi, din cauze necunoscute, în Austria.

Părintele lui Porsche 911 a murit Părintele lui Porsche 911 a murit

Creatorul primului Porsce 911, Ferdinand Alexander Porsche, a fost găsit mort joi, 5 aprilie, în Salzburg, Austria, la vârsta de 76 ani. Deocamdată nu se cunosc cauzele decesului. Designerul german s-a născut la data de 11 Decembrie 1935 în Stuttgart, părinţii acestuia fiind Dorothea şi Ferry Porsche. Bunicul sau a fost chiar Ferdinand Porsche, fondatorul companiei.

În 1957, Ferdinand Alexander Porsche sau "Butzi", cum mai era numit de către familie, s-a înscris la Şcoala de Design, unde după doar un an a fost dat afară. Astfel, în 1958, el s-a alăturat companiei Porsche şi a desenat un succesor pentru 356.

După patru ani, a preluat şefia departamentului de design. În 1963, a finalizat proiectul Porsche 901, dar din cauza faptului că cei de la Peugeot deţineau drepturile asupra particulei "0", a trebuit să schimbe numele în 911.

Când compania a devenit publică, în 1971, familia Porsche s-a retras din board-ul de managementl ei, doar F.A. Porsche rămânând împreună cu "Studioul de Design Porsche", propria sa companie de design. În 2005, Butzi s-a retras de la masa Consiliului, lăsându-i loc fiului său, Oliver.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.