Paris 2010: Noul Chevrolet Aveo

Noul Chevrolet Aveo a beneficiat de un amplu program de dezvoltare, care a avut drept rezultat un autovehicul de mici dimensiuni pe gustul tuturor şoferilor europeni, atât în privinţa design-ului, cât şi a dinamicii. Specificaţiile finale ale noului Aveo vor fi atent adaptate la fiecare piaţă europeană.

Noul Chevrolet Aveo pătrunde în competitivul segment mondial al autovehiculelor de mici dimensiuni, având remarcabile elemente de design care includ partea frontală cu aspect agresiv cu farurile duble proeminente şi cu grila dublă, panouri de caroserie rezistente şi compacte cu o linie a aripilor care urcă şi console spate scurte, mânerele portierelor spate "mascate", situate în montanţii C.

Noul Aveo, care aminteşte de recent lansatul Spark, este fără îndoială un autovehicul ce va atrage clienţii mai tineri datorită aspectului sport hot-hatch. O variantă sedan cu patru uşi va fi lansată împreună cu versiunea hatchback vara viitoare. Atât versiunea hatchback cât şi cea sedan sunt autovehicule practice de mici dimensiuni cu spaţiu interior generos, iar Chevrolet se aşteaptă ca noul Aveo să atragă şi familii, pentru care, modelul actual a constituit o achiziţie populară.

Wayne Brannon, Preşedintele şi Directorul General al Chevrolet Europe afirmă: "Este o perioadă foarte incitantă la Chevrolet; pe lângă noile modele din clasa compactă şi MPV, în Aveo avem un autovehicul pregătit să concureze împotriva celor mai buni din segmentul autovehiculelor de mici dimensiuni, care este şi cel mai mare segment de pe piaţa europeană."

Noul Aveo este mai lung şi mai lat decât modelul actual, ceea ce îi asigură un interior spaţios şi un volum de încărcare care se numără printre cele mai competitive din clasa sa. Poate că designul interior include mai multe surprize decât exteriorul, în special panoul de instrumente inspirat de motociclete care include un tahometru analog combinat cu un vitezometru digital şi lămpi de avertizare.

Consola centrală beneficiază de iluminarea de fundal de culoare albastră caracteristică modelelor din clasele superioare, iar bordul cuprinzător învăluie toată partea frontală a habitaclului. Acesta este disponibil în culori asortate şi se continuă de la planşa de bord până în portiera şoferului şi a pasagerului din faţă. Clienţii Aveo vor aprecia calitatea materialelor utilizate în interior, numeroasele spaţii de depozitare din consola centrală, precum şi modernul sistem audio cu port USB, mufă aux-in şi Bluetooth.

Reflectând personalitatea sportivă a unui model Chevrolet de mici dimensiuni, Aveo a fost conceput să ofere o manevrabilitate antrenantă, o caracteristică datorată parţial structurii integrale a caroseriei rezistente (BFI), în cadrul căreia a fost obţinută o rigiditate torsională înaltă, acest model numărându-se printre cele mai rigide din segmentul autovehiculelor de mici dimensiuni.

Şasiul noului Aveo a fost adaptat cu fineţe pentru a satisface gusturile europenilor printr-un raport între suspensie şi manevrabilitate care combină confortul cu viteza de reacţie. Sistemul de servodirecţie electronică (EPS), controlul electronic al stabilităţii (ESC) şi frânele ABS vor fi dotări standard.

Pentru noul Chevrolet Aveo va fi disponibilă o gamă cuprinzătoare de motorizări care include motoare pe benzină cu patru cilindri şi motoare diesel, acestea încorporând cele mai recente tehnologii precum sincronizarea variabilă a supapelor, dublu sistem de distribuţie variabilă continuă a camelor şi sistemul de injecţie de carburant common rail pentru unităţile diesel.

Gama motoarelor pe benzină este alcătuită din două versiuni de 1,2 litri (de 70 CP şi de 86 CP), o unitate de 1,4 litri (100 CP) şi una de 1,6 litri (115 CP). Pentru prima dată, Aveo va fi disponibil cu două versiuni ale unui motor diesel de 1,3 litri (de 75 CP şi 95 CP ) care beneficiază şi de tehnologia Start/Stop.

Prima transmisie automată cu 6 trepte de viteză marca Chevrolet disponibilă pentru un autovehicul de mici dimensiuni va fi oferită pe majoritatea pieţelor ca dotare opţională pentru Aveo 1.4 şi 1.6. Transmisiile manuale au 5 sau 6 trepte de viteză, în funcţie de motorul ales.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.