Paris 2018: Renault a prezentat conceptul K-ZE, un mini-SUV electric low-cost – VIDEO

Autor: Marius Vișan 02 oct. 2018 Știri auto

Renault a prezentat în cadrul Salonului Auto de la Paris 2018 conceptul K-ZE. Un mini-SUV electric low-cost care va avea o autonomie de aproximativ 250 de kilometri. Maşina va disponibilă din 2019, însă doar pentru piaţa din China. 

Gigantul auto francez a lansat noul Renault K-ZE electric, dezvoltat pentru piaţa din China, dar ca parte a gamei acces global, de care aparţine şi Dacia. 

Pionier şi lider al mobilităţii 100% electrice, Groupe Renault a prezentat K-ZE, un nou vehicul electric de segment A, inspirat din stilul SUV, cu o autonomie de 250 km, adică cea mai bună autonomie de pe segmentul său. Prezintă un design sportiv cu linii ferme, are o alură musculară şi compactă. Dincolo de designul seducător, K-ZE se reîncarcă uşor datorită unui dublu sistem de încărcare, compatibil cu prizele domestice şi infrastructura publică. Dotările – senzori de parcare spate, cameră de marşarier şi un ecran central cu navigaţie şi servicii conectate  – maximizează experienţa la bordul unui vehicul electric.

China este prima piaţă mondială de vehicule electrice, dar şi piaţa cu cea mai rapidă creştere. Proiectat pentru a fi comercializat pe pieţele internaţionale, K-ZE va fi lansat mai întâi în China. Fabricarea sa, la nivel local, va fi asigurată de e-GT New Energy Automotive Co, o companie de tip joint-venture creată cu Dongfeng Motor Group şi Nissan pentru a dezvolta şi a produce vehicule electrice competitive pe piaţa chineză.

„Grupul Renault a fost un pionier şi este lider în segmentul vehiculelor electrice. Modelul nostru nou, accesibil, urban şi inspirat de liniile unui SUV, Renault K-ZE, reuneşte intreaga experienta a Grupuluil Renault: leadership-ul în domeniul vehiculelor electrice, expertiza noastră în vehicule accesibile şi capacitatea noastră de a construi parteneriate puternice”, declară Carlos Ghosn, Preşedinte-Director General al Groupe Renault.

VIDEO

”Încă nu am decis dacă o vom comercializa şi în Europa. Abia am anunţat noul model, va fi născut în China, va avea suficient timp să îşi cucerească poziţia în piaţa din China, iar apoi, dacă business-ul din Europa o va cere, o vom aduce aici. Rămâne de discutat exact sub ce brand şi la ce preţ. Momentan însă prioritatea este piaţa din China”, a spus Ghosn pentru ZF, în cadrul Salonului Auto de la Paris 2018.

Renault a confirmat încă o etapă din electrificarea gamei. În 2020, versiunile hibride pentru Clio şi plug-in hybrid pentru Megane şi Captur vor oferi posibilitatea de a descoperi electro-mobilitatea pe modelele de volum. Cu ajutorul e-Tech, o tehnologie inovatoare 100% Renault, Grupul poate să ofere versiuni hibride pe modele din segmentele B şi C.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide