Paris - capitala cea mai aglomerată din Europa

Nu degeaba capitala noastră este denumită "micul Paris". Asta deoarece în capitala franceză ambuteiajele sunt mult mai grandioase. De fapt, Parisul este cea mai aglomerată capitală europeană.

Paris - capitala cea mai aglomerată din Europa Paris - capitala cea mai aglomerată din Europa

Conform unui studiu INRIX (furnizor de servicii pentru ciculaţie şi navigaţie), topul celor mai aglomerate capitale din Europa este condus de Paris, capitala Franţei. Care se pare că se plasează destul de departe înaintea altor capitale aglomerate, precum Londra sau Berlin.

Conform studiului, parizienii pierd anual, în medie, 70 de ore în ambuteiaje - următorul oraş ca grad de aglomerare din Franţa, Lyon, se "laudă" cu doar 34 de ore pierdute în trafic.

Studiul mai arată că în dimineţile de marţi se înregistrează vârful ambuteiajelor în Paris, între 8 şi 9 capitala franceză fiind declarată un adevărat calvar de către şoferi. Atunci, timpul pierdut în trafic este mai mare cu 52% decât în cazul unui trafic normal.

Cea mai "neagră" zonă, din punct de vedere al traficului congestionat, este între Porte d'Italie şi Porte d'Ivry, unde, pe o distanţă de numai 400 de metri, se pierd săptămânal 99 de ore!

Interesant, deşi Parisul este cea mai aglomerată capitală europeană, reţeaua de şosele şi autostrăzi franceze este declarată cea mai fluidă din Europa.

Noi putem spune că suntem de acord cu acest studiu: cu ocazia Salonului Auto Paris 2010, am "reuşit" să facem cu Duster-ul un timp dublu de la hotel la salon decât cu metroul. În plus, aglomeraţia la intrarea în Paris o depăşeşte lejer pe cea de la intrarea în Bucureşti.

Aşadar, dacă aveţi de gând să vizitaţi capitala luminii cu maşina, înarmaţi-vă cu răbdare la volan. Bucureştiul este doar încălzirea!

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.