Paris tocmai s-ar putea să devină noua noastră capitală preferată

Reglementările de mediu pe care autorităţile din Paris le discută momentan s-ar putea să transforme capitala Franţei într-un loc de vacanţă ideal pentru iubitorii de maşini clasice.

Paris tocmai s-ar putea să devină noua noastră capitală preferată Paris tocmai s-ar putea să devină noua noastră capitală preferată

Autorităţile din Paris duc o luptă cât se poate de serioasă pentru a îmbunătăţi calitatea aerului din capitala franceză. Conform ultimelor reglementări stabilite, maşinile mai „bătrâne” de 1997 nu vor mai avea acces în zona centrală a Parisului.

Pe de altă parte, Fédération Française des Véhicules d’Epoque sugerează că vehiculele considerate „de epocă” (în cazul acesta, cele mai vechi de 30 de ani) vor fi scutite de această interdicţie - în primul rând pentru că, numeric vorbind, acestea reprezintă doar 1,5 procente din totalul maşini din Franţa, apoi pentru că - să fim serioşi - ar fi păcat să interzici asta fix în centrul Parisului: 

Sau asta

Ori asta

Sau, de ce nu, asta

Şi, în special, asta

Proiectând contextul acesta peste un deceniu sau două, imaginează-ţi Parisul ca oraşul în centrul căruia mişună doar maşini electrice, iar singurii care „perturbează” liniştea sunt mai-sus-menţionaţii. Très bon!

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.