Parlamentarilor ”li s-a pus pata” pe radare. VIDEO

Parlamentarii intenţionează să modifice Codul Rutier pe motiv că politiştii de la Rutieră ...

Parlamentarilor ”li s-a pus pata” pe radare. VIDEO Parlamentarilor ”li s-a pus pata” pe radare. VIDEO

 


Parlamentarii intenţionează să modifice Codul Rutier pe motiv că politiştii de la Rutieră stau ascunşi când monitorizează traficul, şi propun ca vitezomanii să fie amendaţi doar dacă în prealabil au fost avertizaţi că în zonă sunt radare, informează Digi24.ro.

Ciprian Nica, deputat social-democrat, este nemulţumit că poliţiştii nu aplică un sistem asemănător cu cel din  Occident, şi ies ”la vânat” şoferi pentru a-şi face normele de amenzi.

„Io cu ochii mei am văzut cum stau ascunşi după camioane şi stau la pândă ca la drumul mare, haiducie să prindă oamenii. Întotdeauna se pune radarul şi pistolul numai pe drumurile drepte, unde poţi să iei un pic viteză mai mare sau când eşti în pantă, când laşi maşina să meargă singură şi oricum depăşeşte viteza”, a declarat pentru Digi24.ro deputatul PSD. De asemenea, pe lângă problema radarelor aleşii vor să reducă şi amenzile de circulaţie, acestea fiind considerate prea mari. 

 „Sunt prea mari faţă de salariile românilor. Nu poţi dacă salariul creşte la douăzeci de milioane de lei să dai zece milioane amendă, nu există niciunde în lumea asta aşa ceva”, a declarat pentru Digi24.ro Cătălin Rădulescu, un alt deputat social democrat. 

Conform legilor actuale, amenzile de circulaţie pentru persoane fizice sunt între 210 şi 2.100 lei, dar acestea se modifică de fiecare dată când salariul minim creşte.  


Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.